Corsair lanserer verdens raskeste minneplugg

Flere ganger raskere enn harddisker.

Minneplugger parkerer nå eksterne harddisker når det gjelder lese- og skrivehastighet. Foto: Corsair
Minneplugger parkerer nå eksterne harddisker når det gjelder lese- og skrivehastighet. Foto: Corsair Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS, DINSIDE: Minneplugger får stadig større kapasitet og med de nye USB 3.0-hastighetene parkerer de eksterne harddisker hva angår lese- og skriveytelse.

Les også: Kroken på døra for eksterne harddisker?

Kraftig forbedring

Minneprodusenten Corsair er blant dem som satser stort på denne typen ekstern lagring, og lanserer nå modellen Flash Voyager GT Turbo. Den kommer i kapasiteter på inntil 128 GB, og har en maks lese/skrive-hastighet på 260/235 MB pr sekund. Til sammenligning er det svært sjelden vi tester harddisker med mer enn maks 100 MB pr sekund i lese/skrive-hastighet.

Ifølge produsenten er dette 1,7 ganger raskere enn de raskeste eksisterende minnepluggene på markedet. Det er dessuten mange ganger raskere enn de raskeste vi har testet her på DinSide.no.

Selve kontakten skyves lett inn i pluggen når den ikke er i bruk.
Selve kontakten skyves lett inn i pluggen når den ikke er i bruk. Vis mer


Pluggen er på vei ut i butikkene, og 128 GB-utgaven har fått en veiledende pris på 179,99 amerikanske dollar i USA (ca 1000 kroner). Norske priser og tilgjengelighet vet vi foreløpig ikke noe om.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer