Creative 3D Blaster Banshee AGP

Neste Voodoo Banshee-kort i vår test kommer fra den kjente produsenten Creative Labs. Dette merket bruker å stå for kvalitet, og det får du hvis du kjøper kortet. Men ytelsen er likevel noe dårligere enn for andre Banshee-baserte kort vi har testet.

Publisert

Kortet vi lånte fra Tech Computers AS er en såkalt bulk-versjon, så vi fikk ikke mulighet til å se på innpakningen eller eventuelle medfølgende spill. Men vi fikk en driver-CD som inneholder rikelig med programvare.

Bortsett fra driverne finnes det flere nyttige programmer på denne CDen, blant annet et avansert program for innstilling av fargene på skjermen, 3D-detalj og andre innstillinger. Det følger også med en programvare-basert DVD-dekoder.

Det generelle inntrykket er at kortet er veldig solid, som vanlig med Creative-produkter. Installasjoner byr ikke på problemer, og etter å ha satt inn kortet, lastet vi ned de nyeste driverne (datert 25/1-99) fra websidene til Creative. I tillegg går det an å laste ned en separat OpenGL driver, optimalisert for Quake II, så det gjorde vi også.

2D-ytelse

Windows-ytelsen var som forventet: Banshee-kjernen gir upåklagelig 2D-akselerasjon og skarpt bilde. I våre tester kom 3D Blaster på samme nivå som Elsa Erazor II på vanlig forretningsgrafikk, og som andre Banshee-kort på tyngre 2D-grafikk. Alt i alt er ytelsen mer enn god nok, selv om det finnes mange kort som scorer høyere på våre tester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer