Creative 3D Blaster Savage 4

Dette er det første kortet vi tester som bygger på den nye prosessoren fra S3 – Savage 4. Det var interessant å se hvordan kortet klarer seg mot Voodoo 3 fra 3dfx, og konklusjonen er at kortet er et solid produkt som vil være aktuelt for mange.

Publisert

Enda en ny grafikkbrikke har nå blitt sluppet, og Creative er blant de første med et kort som baserer seg på brikken. Savage 4 fra S3 er firmaets nye storsatsing etter fiaskoen med deres siste Savage 3D-brikken.

Det er tydelig at firmaet satser på lavprismarkedet, og frister ikke med den råeste og nyeste teknologien, slik 3dfx eller NVIDIA pleier. I stedet utvikler de en prosessor som koster mindre, og passer for de fleste vanlige forbrukere. Men noen overraskelser har de også på lager.

I pakken er det en CD med programvare (drivere og programmer for avansert justering av fargebalansen på skjermen – nyttig for spillere), samt spillet ”Expendable” i fullversjon. Installasjonen er rask og smertefri.

2D akkurat som ventet

På våre 2D-tester får kortet noe lavere resultater enn mange andre kort, men forskjellen er praktisk talt ikke merkbar. Kortet har 300 MHz RAMDAC som gir et stabilt bilde og høye oppløsninger, og det eneste vi kan sette fingeren på, er antydninger til uskarphet en gang i blant. Savage 4 føyer seg derfor pent inn i en lang rekke kort som ikke skiller seg ut på 2D-ytelse, og det er egentlig ikke overraskende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.