Creative Annihilator Pro

Grafikkbrikken GeForce 256 med DDR-minne har allerede etablert seg som det beste alternativet for spillere. Det gjenstår nå å se hvilket av de forskjellige GeForce-grafikkortene med DDR-minne som gir mest for pengene, og vi har testet det andre DDR-kortet i rekken.

Publisert

DDR står for Double Data Rate, og betyr rett og slett at minnet på grafikkortet er mer effektivt enn på andre kort og gir bedre ytelse.

Tidligere har vi sett på flere GeForce - grafikkort med SDR-minne, altså med tregere minne enn med DDR-kortene, fra blant annet Creative, Asus og Guillemot. Vi har også testet ett DDR-kort fra Elsa.

Det som kjennetegner GeForce, er at denne brikken er den første som støtter maskinvarebasert Transform & Lighting. Dette betyr at alle geometriske beregninger foregår i grafikkbrikken, og ikke i datamaskinens hovedprosessor, som er tilfellet med alle grafikkort som ikke støtter T&L. Den eneste forutsetningen er at spill må være skrevet spesielt for T&L for å kunne utnytte denne funksjonen. Fordelen med T&L er at ytelsen blir bedre og grafikken blir mer realistisk, samt at muligheten for å utvikle kunstig intelligens og lignende øker. Det har fremdeles ikke kommet særlig mange spill som utnytter disse mulighetene, men flere er ventet i løpet av år 2000.

Etter å ha testet en rekke grafikkort, ser vi at GeForce absolutt er den beste brikken når du skal spille OpenGL-spill som Quake III. Når det gjelder Direct3D, er resultatene nokså gjennomsnittlige med vanlige spill, mens med spill som benytter Transform & Lighting er GeForce lynraskt. Vi skal gjennomgå ytelsen til Annihilator Pro i detalj lenger nede i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer