Creative GeForce 2 Ultra

GeForce 2 Ultra er her. Creative er som vanlig tidlig ute med et kort som bygger på denne utrolige brikken, og vi har selvsagt testet det. Men det er ikke et kort for alle…

Publisert

Hva gjør verdens største grafikkbrikkeprodusent når deres forrige topprodukt er hele seks måneder gammelt, og de ikke rekker å lansere en ny generasjon før året er omme? De skrur opp klokkefrekvensen på den opprinnelige brikken og relanserer den.

Det er i korte trekk bakgrunnen for NVIDIAs siste barn – GeForce 2 Ultra. Det er med andre ord ingen revolusjon, men snarere en oppgradering av et eksisterende produkt. NVIDIA har for første gang på lenge mistet et produktsyklus: Tidligere lanserte firmaet en ny arkitektur på høsten, og en oppfølger på våren neste år. Dette var tilfellet med den originale GeForce-brikken som ble fulgt opp med GeForce 2 tidligere i år. Nå er høsten her, og i stedet for en ny NV20-arkitektur, som mange av oss ventet på, får vi en tredje revisjon av GeForce-kjernen.

Hva er nytt med GeForce 2 Ultra i forhold til den ”gamle” GeForce 2-brikken? For det første er klokkefrekvensen på kjernen blitt økt fra 200 til 250 MHz. For det andre har kortene 64 MB DDR RAM som er klokket til 460 MHz – en betydelig økning fra 333 MHz som de eldre GeForce 2-kortene må nøye seg med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer