Creative GeForce Annihilator

Endelig er den her: den mye omtalte GeForce 256-brikken fra NVIDIA. Vi har mottatt et eksemplar av grafikkortet Creative GeForce Annihilator, som baserer seg på brikken, og har utført grundige tester. Er kortet så bra som ryktene vil ha det til?

Publisert

I den ganske så stilige pakken (nokså forskjellig fra de tidligere fargesprakende produktene fra Creative), ligger selve kortet, fire CDer og en håndbok. CDene inneholder drivere og annen nødvendig programvare, demonstrasjoner av kortets grafiske muligheter, en DVD-avspiller (WinDVD) og en demo-versjon av spillet Evolva.

Vi installerte kortet i vår test PC, og konfigurerte alle nødvendige innstillinger. Foreløpig har ikke Creative kommet med noen nye versjoner av driverne, så vi var nødt til å benytte oss av den medfølgende programvaren. Driverne gir oss mulighet til å stille inn avanserte OpenGL og Direct3D-detaljer samt innstillinger som minnehastighet (i utgangspunktet 166 MHz).

Hva er så spesielt med GeForce?

Følger du med på grafikkort-fronten, har du sikkert hørt hvilke egenskaper som gjør GeForce så spesielt. Først og fremst er det den integrerte T&L (Transform & Lighting)-akselerasjonen som skiller brikken ut fra konkurrentene. I korte trekk går forskjellen ut på at alle geometriske kalkulasjoner forbundet med 3D-grafikken nå blir utført av selve GeForce-brikken, og ikke av PCens hovedprosessor som tidligere. Dette avlaster hovedprosessoren og lar den konsentrere seg om oppgaver som f.eks. kunstig intelligens. Fordelene er klare: bedre og raskere grafikk, mer realistisk oppførsel og - minst like viktig - det er nå teoretisk mulig å kjøre spill like bra på prosessorer av forskjellig hastighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer