Creative I-Trigue L3500

De fleste klarer seg med stereo høyttalere til PCen, men krever du mer enn lommeradio-kvalitet er det nødvendig med et system med sub i tillegg. Creative I-Trigue L3500 er et 2.1 system med både sub og fikse løsninger. Vi har lyttet.

Creative I-Trigue L3500
Publisert
Sist oppdatert

Creative har mange forskjellige 2.1 stereo-systemer med subbass og to satelitter. I tillegg til den "gamle" Inspire-serien og den krafige SoundWorks MegaWorks THX-pakken, tilbyr Creative nå enda en modellserie - I-Trigue. Dette er helt nye konstruksjoner, både når det gjelder valg og bruk av elementer og selve designet. Førsteinntrykket er klart mer "moderne", med mindre kassepreg og flere synlig detaljer i metallfinish.

Systemet vi testet, L3500, er den sorte varianten av den største modellen. Det finnes også en mindre modell, L3300.

Oppkobling

Systemet består av en subbass som huser både selve basselementet og alle de aktive komponentene som delefilter, kontroll og forsterkere. Strømforsyningen er ekstern i form av en trafo med ledninger i begge ender.

Creative I-Trigue L3500
Creative I-Trigue L3500


Satelittene er høye og smale, er laget i blank, elegant plast med metallfinish og står lett tilbakelent på en fot av metall. Vinkelen er fast, det er ikke mulig å justere denne.

Kontrollenheten har to knapper, den ene styrer av/på og volum, den andre justerer nivået for bassen. Det er to minijacker, en inngang for linjesignal fra f.eks. en MP3-spiller og en utgang for hodetelefoner. I tilllegg er det en USB-kontakt som passer til M-port-kompatible MP3-spillere fra Creative, som f.eks. MuVo NX. Da kan du høre på musikk uten å måtte slå på PCen.

Volumkontrollen virker også på hodetelefonene når man kobler inn disse, mens høyttalerne kobles ut.

Linjeinngangen mikses med signalet fra PCen.

Hver satelitthøyttaler kobles til subbassen med doble kontakter, det er fordi det er separate forsterkere for diskantenhetene i front og mellomtonen på siden.

Kontrollenheten kobles til subbassen med to kontakter, en mini-din for styring og en stereo minijack som fører signalet fra linjeinngangen inn til forsterkeren.

Spesifikasjoner

De to elementene som vender fremover har membran av titan, mens sidehøyttaleren er ikke nærmere spesifisert. Heller ikke basshøyttaleren

Effekten er oppgitt til 9 watt RMS per kanal i satelittene og 30 watt RMS for subbassen. Frekvensgangen er oppgitt til 30-20 000 Hz.

Signal/støyforhold eller forvrengningsdata er ikke oppgitt.

Lytteinntrykk

Creative I-Trigue L3500


Vi hørte på mange forskjellige typer musikk, fra kammermusikk via tung eksperimentell jazzrock fra tidlig 70-tall, til elegant pianojazz og trance via alminnelig popmusikk med følsomme unge stemmer fulle av lidelse og engasjement ;-) . En interessant trip i seg selv...

Høyttalerne ble også matet med diverse DVD-filmer, fra Chicken Run med brede strøk av orkestral typisk filmmusikk til Steve McQueen som Bullitt med V8-ere i intens biljakt.

Gutteværelsets skarpskytter fikk også kjørt gjennom hele repertoaret av tung, ultratung og vanvittig ekstrem tung skyts i diverse spill. Han klaget ikke, men det ville sannsynligvis guttens mor ha gjort. Hun var imidlertid ikke hjemme under testingen...

Ved normalt og høyt lyttevolum er det ikke nødvendig - eller mulig - å dra opp bassen mer enn til 1/6 styrke på basskontrollen. Over dette blir bassen overdrevet og etter hvert tydelig forvrengt, alt for kraftig i forhold til resten av spekteret. Ved lav og moderat lytting er det fint å kunne dra på mer bass for å kompensere for ørets ulineæriteter ved lave nivåer - som en delvis loudnessfunksjon.

Ved fornuftig nivå og bassjustering er høyttaleranlegget i stand til å presentere et balansert og nøytralt lydbilde, med god spredning og romfølelse samt god definisjon og åpenhet. Presser du systemet går det brått over i et tydelig forvrengt lybilde, her er det ikke snakk om å bøye seg gradvis, men å knekke sammen.

Lydstyrken er bra nok til å gi inntrykk av høy lyd når man sitter ved PCen eller strekker seg litt bakover et par meter unna. Men det er ikke i stand til å fylle en middels norsk stue med vellyd.

Konklusjon

Designet er stilg og spesielt, med en tydelig "teknisk" estetikk. Det er kompakt og enkelt både å plassere og bruke. Lyden er absolutt tilfredsstillende, uten åpenbare svakheter, forutsatt at man tar kontroll over bassen og ikke presser anlegget.

Prisen er oppgitt til 1499 kroner inkl mva.
Den hvite utgaven L3450 er priset til 1599 kroner inkl mva.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer