Creative lanserer DVD-RAM

Creative Labs lanserer i dag en DVD-RAM spiller som gir deg anledning til å lagre hele 5,2 GB hvis platen brennes på begge sider. Prisen er ikke avskrekkende, og forventes å havne på ca. 3 800 når produktet kommer til Norge.

Creative lanserer DVD-RAM
Publisert

Spilleren har en skrivehastighet på 1X (DVD-hastighet), andregenerasjons DVD-ROM avspilling og 20X lesehastighet på vanlig CD-ROM. Lagringskapasiteten er på hele 5,2 GB (2,6 GB på hver side), og platene er overskrivbare i motsetning til CD-ROM brennere som bare kan skrive data til platen én gang.

Pakken leveres med et Adaptec SCSI-kort med kabel, lydkabel og nødvendig programvare for å brenne plater. Ønsker du MPEG-2 video, kan du oppgradere med kortet Dxr2. Dette kortet har også Dolby Surround.

I USA er prisen 500 dollar, men det er fremdeles ikke avgjort hva prisen blir i Norge. Dennis Nilsen i Creative Labs Danmark opplyser til DinSide at prisen sannsynligvis vil havne i det samme området her, og det vil si ca. 3 800 kroner. Med så mye lagringskapasitet vil spilleren nok først og fremst friste tunge brukere innen produksjon av multimedia. Men på grunn av den lave prisen, vil den også være et godt alternativ for alle som har behov for backup av store datamengder.

Dennis Nilsen opplyser også at du ikke kan forvente å finne pakken i butikkene før mot slutten av sommeren. Det er også så stor usikkerhet om standarder på DVD-RAM at det heller ikke er 100% sikkert at nettopp denne spilleren kommer til Norge. Dennis Nilsen antyder en sannsynlighet på 90% for at produktet når norske butikkhyller. Det som i alle fall er sikkert er at DVD-RAM spillere vil være tilgjengelig i løpet av kort tid. Problemet for deg som forbruker er at du må velge mellom de to formatene DVD-RAM og DVD-RW. Til høsten startet HP produksjon av DVD-RW, og også Sony har annonsert at vil vil slippe DVD-RW spillere mot slutten av året. Les mer om dette ved å følge linkene under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer