Creative med billig minikamera

Creative lanserer nå WebCam III, som er et billig minikamera for videokonerfanser og enkle stillbilder. Kameraet har en forholdsvis lav pris, og passer kanskje for deg som vil snakke med barna på forretningsreisen?

Creative med billig minikamera
Publisert

WebCam III har fått flere forbedringer i forhold til forgjengeren WebCam II, og har nå fått både høyere oppløsning og bedre optikk. Men kameraet må likevel ikke forveksles med et fullblods digitalt stillbilde- eller videokamera. Dette er en liten sak som plasseres i nærheten av PCen fordi du er avhengig av USB-porten for å hente inn videosnutter og stillbilder. Kameraet har ingen egen lagring.

Oppløsningen er på 640 x 480, og det er ikke imponerende sammenlignet med et stillbildekamera. Men for enkle bilder og videokonferanser over nett er det mer enn nok. Kameraet registrerer bildene på en CMOS-brikke, som er billigalternativet når det gjelder "digital film". I digitale stillbildekameraer og videokameraer i den litt mer proffe klassen brukes typisk en CCD-brikke, som gir bedre bildekvalitet.

Diverse programmer

Creative hevder i pressemeldningen at en viktig del av denne oppgraderingen har vært å forbedre programvaren som følger med, og her er det du finner i esken:Video Blaster WebCam Control: Kontrollprogram for å styre kamerainnstillinger, ta stillbilder/video. Har også en albumfunksjon.Video Blaster WebCam Monitor: Program for å publisere video/bilder til Internett.Polaroid PhotoMAX: Program for å redigere bilder, sende video-epost og skrive ut bilder.Og selvsagt får du med allestedsnærværende Microsoft Internet Explorer 5.0Microsoft NetMeeting: Program for å gjennomføre møter via nettet med tekst, bilder og lyd. Er på samme måte som IE5 gratis, og kan lastes ned fra Microsoft sine hjemmesider.Diverse HTML-maler og web-grafikk.Prisen er satt til 79 dollar i USA. Creative Nordic vet enda ikke helt sikkert hva prisen blir i Norge når produktet kommer i butikkhyllene i løpet av kort tid, men opplyser til DinSide at prisen antagelig blir litt høyere enn dette (i området rundt 800 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.