Creative med full støtte for Dolby Surround

Så langt har SoundBlaster Live!-kortene hatt begrenset støtte for surround-effekter, men nå kommer nye modeller som virkelig kan puste liv i PC-underholdningen.

De nye kortene kommer i flere varianter.
De nye kortene kommer i flere varianter. Vis mer
Publisert

På et Soundblaster Live!-kort har det så langt vært to forskjellige metoder for å hente ut lyden. Enten via direkte tilkobling til forsterkere eller høyttalere med vanlige analoge linjeutganger, eller via en digital SPDIF-utgang Denne kunne du koble til en DAT-spiller, en separat analog/digital-konverter, eller til en ekstern Dolby Surround dekoder med forsterkere og høyttalere.

Direkte fra utgangene på kortet har det imidlertid ikke vært mulig å få ferdig dekodete Dolby Surround 5.1-signaler, men det er dette de nye kortene nå tilbyr.

Dolby Surround 5.1 (som er standard på alle DVD-utgivelser) må ikke forveksles med EAX, som er en surround-variant som er utviklet at Creative selv og som allerede finnes på Live!-kortene. Denne varianten bruker bare fire høyttalere, og støttes av en del spill. Den kan også gi en spennende opplevelse på musikk-CDer og DVD-filmer, men splitter ikke opp lyden på samme måte som Dolby Surround 5.1.

Dolby Surround 5.1 vil typisk legge tale og enkelte lydeffekter i sentrum, mens musikk, stemningseffekter og dedikerte surround-effekter legges til de andre høyttalerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer