Creative MuVo NX

Vi liker små MP3-spillere, spesielt hvis de kan mer enn å spille musikk. Creative har nå oppgradert sin lille MuVo, med ganske vellykket resultat.

Publisert
Sist oppdatert

Den originale MuVo-spilleren var en svært god ide: En minispiller som ikke trengte drivere eller installasjon, og som kunne brukes som en liten USB-disk. Enkelt og praktisk.

Den nye versjonen er tilsynelatende lik, men har mange etterlengtede forbedringer. MuVo NX består forstatt av to deler - selve spilleren og en separat del der batteriet plasseres. Spillerdelen har en USB-plugg, og kan settes rett inn i datamaskinen for å overføre filer. Skal du høre på musikk, må du sette den i batteriholderen.

Creative MuVo NX


Den mest åpenbare forskjellen fra den forrige MuVo-versjonen er at den nye utgaven har fått et display. Vi ser også flere funksjonsknapper, og basisutgaven av spilleren har 128 MB minne - den første MuVo-modellen hadde 64 MB (det kom en 128 MB-versjon senere).

Flere muligheter

Lydegenskapene er også blitt forbedret. Den opprinnelige MuVo hadde ingen muligheter for å justere lyden. Nå kan du velge mellom flere forhåndsprogrammerte EQ-innstillinger (rock, pop, jazz og lignende). Dessuten kan du foreta dine egne justeringer. Det som er syn er at de medfølgende øreproppene er ganske dårlige, så du får ikke noe særlig utbytte av lydmulighetene, med mindre du kjøper deg et ordentlig headsett.

En annen nyhet er at du kan ta opp lyd, riktignok i svært dårlig kvalitet - så funksjonen egner seg bare til taleopptak, du kan glemme å spille inn musikk.

Creative MuVo NX


Spilleren er absolutt blant de mest brukervennlige vi har sett - én knapp brukes til å skru den av og på, og starte avspillingen eller sette på pause. I tillegg er det en jog-dial som brukes til å gå inn i menyen og utføre alle funksjoner der. Menyen selv er ikonbasert og enkel å manøvrere seg gjennom, og lar deg justere lyden, stille inn skjerminnstillinger, slette filer og spille inn lyd. Til slutt er det separate volumkontroller.

Vi savner imidlertid enda flere funksjoner - mange produsenter av lignende minispillere klarer å putte enda mer i dem, for eksempel radiofunksjonalitet. Du får da i det minste med deg to stykker batteriholder, en i sølv og en i rødt, pluss et armbånd slik at du kan feste spilleren til armen hvis du for eksempel jogger.

Det er likevel klart at lille MuVo er ekstremt bærbar (kun 42 gram med batteri), lett å bruke og stilig. En pris på ca. 1.300 er ikke mye for en såpass kul spiller - men Craetive kunne tatt seg råd til å ta med noen bedre ørepropper og kanskje radiofunksjonalitet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer