Creative PCWorks FourPointSurround

Dette systemet har 4-kanaler, og er beregnet for de som krever litt ekstra når det gjelder opplevelsen av 3D-lyd. Dette forutsetter et lydkort med 4 utganger (2 stereo), som for eksempel SoundBlaster Live! eller Diamond Monster Sound MX300.

Publisert

Det hele og fulle navnet på dette høyttalersystemet er kort og fengende: ”Cambridge SoundWorks PCWorks FourPointSurround”. Det består ikke overraskende av en sub-bass og fire små satellitter.

Ved å bruke fire separate kanaler, får du naturlig nok enda bedre romvirkning enn et stereo-system noen gang kan gi, og dette har absolutt høy underholdningsverdi. Det helt optimale hadde selvfølgelig vært åtte høyttalere, plassert i hvert sitt hjørne (i taket og på gulvet), men fire i ørehøyde er et godt kompromiss.

Det er tilstrekkelig med én subbass, siden denne bare tar seg av det dype frekvensområdet hvor vi ikke oppfatter hvor lyden kommer fra.

Lett å plassere

Satellitthøyttalerne er små kuber med 7 centimeters sider. De er lette å plassere, og det følger med flere alternative stativer. Den enkleste varianten er en fot som høyttaleren tres inn på, slik at den peker litt oppover. Dette fungerer fint hvis du har et skrivebord og en hylle bak deg.

Alternativt kan du henge høyttalerne på veggen. Det er ”nøkkelhull” på baksiden, og skruer følger med. Skru i skruene slik at hodet stikker ca 3 millimeter ut, og tre høyttaleren over skruehodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer