Creative Zen Media Center

Håndholdte, harddiskbaserte videospillere kommer for fullt. Creatives nyeste løsning er nå tilgjengelig, men er den morsom å bruke? Les vår test!

Publisert
Sist oppdatert

Det kanskje mest naturlige steget fra harddiskbaserte musikkspillere, er å la dem spille andre typer media, og video er nok det mest logiske alternativet. Det har følgelig kommet en rekke forskjellige spillere av denne typen i det siste, felles for disse er at de spiller musikk, videoklipp og viser frem bilder, takket være store og klare fargeskjermer.

Creative slipper i disse dager sin variant, men denne er litt annerledes enn konkurrente. Zen Media Center bruker nemlig et Windows Mobile-basert operativsystem, som kalles Portable Media Center. Dette operativsystemet har et glimrende og enkelt grensesnitt, og fungerer smertefritt med Windows Media Player 10.

Ikke for baklommen

Det er ett stort minus med Zen Media Center, og det synes med en gang - spilleren er stor og tung og ikke spesielt lommevennlig (144 x 80.7 x 27 mm, og veier 340 gram) .

Fordelen er imidlertid at størrelsen gjør det mulig med både stor skjerm (3,8 tommer) og stort batteri, noe som bidrar til en god bruksopplevelse samt bra levetid.

Den har imidlertid ren design, uten overdrevent mange knapper. Skjermen sitter i midten, og på hver side av denne ligger det diverse funksjonsknapper. På venstre side er det plassert en fireveis navigasjonsknapp, samt en tilbake-knapp som tar deg et nivå bakover i menyen. Til høyre ligger volumknappene samt start/pause-knappen. Enkelt og oversiktlig, det krever ikke spesielle datakunnskaper å navigere seg gjennom enheten. På oversiden finnes det også fire bokmerke-knapper, som kan fungere som snarveier til dine favorittfilmer eller album. Veldig praktisk hvis du har mye data liggende på spilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer