Creative Zen Touch

Nok en iPod-utfordrer fra Creative har et nyskapende kontrollsystem og fantastisk batterilevetid. Er det nok til å vippe konkurrenten av tronen?

Publisert
Sist oppdatert

Én ting er klart – den nye Zen Touch er ikke noe MP3-monster med massevis av funksjoner og enorm kapasitet. Det er en relativt standard MP3-jukebox, men samtidig er det svært rimelig priset og adresserer flere problemer lignende spillere har hatt gjennom tidene.

Det er ingen tvil om at Creative forsøker seg på iPod-kjøperne med denne modellen, som har en stilig, minimalistisk design og rene former. Spilleren er utvilsom svært pen, selv om det virker som om vekten er noe høyere enn hos mange konkurrenter (203 gram). Noen designkompromisser er det også blitt gjort, blant annet er det ikke lenger mulig å bytte batteri på spilleren, noe som mange andre Creative-jukeboxer kan.

Med ett trykk

Det kanskje mest interessante er navigasjonsløsningen til Zen Touch. Her er det ingen irriterende skrollehjul og ingen innvikla menysystemer. Bare én enkel, trykksensitiv plaststripe du bruker til å styre spillerens funksjoner. Du drar fingeren opp og ned for å bla deg gjennom menyvalg, og trykker på OK-knappen ovenfor for å bekrefte. Dette fungerer meget bra, selv om du kommer nok til å trenge litt øvelse for å bli vant til systemet. På hver side av den trykksensitive stripen finner vi tre knapper som tar oss til menyen, skipper og pauser spor og aktiverer random-modus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer