Creative ZEN X-Fi

Meget god lyd og trådløs tilgang til hele mediesamlingen din på PC. Har Creative laget en vinner? Her får du vite svaret!

Publisert
Sist oppdatert

Det har snart gått et år siden Creative lanserte sin multimediespiller ZEN, som ble belønnet med en sterk firer på terningen i vår test. Nå er Zen X-fi her, med forbedringer under skallet som definitivt fortjener en nærmere titt - og lytt.

X-Fi kommer i to utgaver, en med og en uten støtte for trådløst nettverk (WLAN). X-Fi står for Xtreme Fidelity, og er en teknikk Creative selv har utviklet som skal forbedre lydkvaliteten på sterkt komprimerte musikkfiler, eller "gjenopprette lydeffekter som normalt går tapt ved ripping av musikk", som Creative selv hevder.

Isolerende øreplugger og innebygd høyttaler

I tillegg til dette leveres X-Fi-modellene med såkalte in-ear øreplugger, Creative Premium EP-830. Disse har silikontrakter som sitter tett i øregangen, og isolerer bort ekstern støy i relativt stor grad. Dette medfører blant annet at du kan klare deg med lavere volum enn ved bruk av tradisjonelle plugger, og dermed spare både hørsel og batterilevetid. Du vil heller ikke irritere andre på bussen; lekkasjen andre veien er nemlig også minimal.

En annen nyhet er at ZEN Z-Fi er utstyrt med intern høyttaler. Akkurat den løsningen byr ikke på noen god lydopplevelse, men noen ganger kan det være praktisk likevel. Dessuten kan den aktiveres mens ørepluggene er tilkoblet, slik at andre også får lyd på videoklippet mens pluggene sitter støpt i ørene dine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer