Crest Companion 620

Bærbare PCer er ikke lenger annenrangs når det kommer til ytelse og utstyrsnivå. Større og bedre skjermer, romslige harddisker, kraftige prosessorer og ikke minst lavere priser, har ført til at salget av bærbare PCer stiger, mens salget av stasjonære PCer opplever stagnasjon og nedgang.

Crest Companion 620
Publisert

Nå begynner Pentium 4-baserte bærbare PCer å gjøre sitt inntog på markedet, og i følge flere av de store produsentene er det nå på tide å pakke bort store stasjonære PCer for evig og alltid.

Stasjonære PCer - for spesielt interesserte?

Med prosessorhastigheter fra 1,4 GHz og nye og svært kraftige grafikkløsninger fra blant andre ATI og NVidia, ser vi ikke bort fra at stasjonære PCer etter hvert blir for ”spesielt interesserte”, og utviklingen kan gå raskere enn vi tror.

Allerede i dag er det mulig å få en godt utstyrt bærbar PC med Pentium 4-prosessor til rundt 20.000 kroner. De rimeligste utgavene er gjerne utstyrt med en vanlig desktop-prosessor, den samme som finnes i stasjonære PCer.

TESTEN: Toshiba Satellite 1900 mot Crest Companion 620

To typer

Desktop-prosessorer er rimeligere enn mobile-prosessorer, dels fordi de produseres i større volum, men også fordi de er mindre avanserte med hensyn til blant annet strømsparingsfunksjoner. Desktop-prosessorer blir også varmere enn mobile-utgaver, og trenger derfor mer kjøling. Resultatet kan bli noe mer viftestøy og kortere batterilevetid, men til gjengjeld får du gjerne en raskere PC. Men her er det store variasjoner ute og går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer