Crimson Skies (XBox)

Microsoft pusser støvet fra et eldre PC-spill, og slipper det der det hører hjemme: på XBox. Resultatet er helt glimrende, spesielt for de med XBox Live.

Publisert
Sist oppdatert

Vi befinner oss i 30-årene, men verden (eller i alle fall USA) ser ganske annerledes ut enn det historiebøkene forteller. Det amerikanske kontinentet er splittet og består av diverse uavhengige områder som ofte er fiendtlig innstilt til hverandre. Og bakkebasert transport er ganske ruinert, så det aller meste av aktiviteten foregår i luften. Luften er absolutt ikke trygg for alle, og er dominert av pirater og diverse andre merkelige personligheter, men det er også plass til helter som vår Nathan Zachary. Nathan er en eventyrer med sans for penger, fart og vakre kvinner, med en personlighet tydelig inspirert av Indiana Jones.

Til tross for at det er et flyspill, er Crimson Skies langt fra noen simulator. Dette er et rent arcade-spill vi snakker om her, og det handler om raske reflekser og god koordinasjon. Men heldigvis foregår det hele i et ganske godt utviklet univers og med en interessant bakgrunnshistorie, så spillet er ikke så overfladisk man kunne tro på forhånd.

Ukomplisert, men gøy

Enkeltspillerdelen er en middels lang kampanje som byr på store mengder god underholdning. En venn av Nathan Zachary blir drept av en mystisk gjeng luftpirater, og vi prøver å finne ut hvem som står bak. Historien tar oss innom flere foskjellige lokasjoner, og vi skyter og sprenger oss gjennom oppdragene med et smil om munnen. Utviklerne har delvis latt seg inspirere av Grand Theft Auto-serien, og laget et spill med et ganske åpen struktur - det er en del sideoppdrag, og det er ofte flere måter å løse et problem på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer