CRT-skjermer til dumpepris

19" skjermer til 1.500 kroner, og 21" til noen få tusenlapper. "Alle" skal ha flatskjermer for tiden, og dermed dumpes prisene på tradisjonelle skjermer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange årene siden en brukbar 17-tommer CRT-skjerm kostet 5-6.000 kroner. Nå koster tilsvarende skjermer litt over tusenlappen, men likevel har salget stupt de siste tre årene, i følge en undersøkelse foretatt av PC World Norge.

19" til 1.500 kroner

De populære 19-tommer CRT-skjermene som hadde prislapper på 7-9.000 kroner på slutten av 90-tallet, får du nå til priser rundt 1.500 kroner i flere nettbutikker. Salget av disse skjermene var ventet å eksplodere i 2002, men faktum er at også her har det vært en viss tilbakegang siden 2001.

Totalt sett ble det solgt flere skjermer i 2002 enn i 2001, og det skyldes først og fremst at LCD-markedet virkelig har begynt å ta av. En brukbar 15-tommer LCD har en skjermflate som ikke er mye mindre enn en 17-tommer CRT-skjerm, og vi har sett LCD-skjermer i denne størrelsen helt ned mot 2.000 kroner. Hvis du ønsker en større skjerm, får du 17-tommere fra rundt 4.000 kroner. Lite tyder på prisnedgangen vil stoppe her.

Fordeler og ulemper

LCD-skjermene har mange åpenbare fordeler. De opptar langt mindre plass, de har en helt flat skjermflate, flimrer ikke, og de har et sylskarpt bilde. Fargegjengivelse og betraktningsvinkler har blitt betydelig bedre de siste årene, samtidig som prisene har sunket betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer