CryptCD - passordbeskytt CDene dine

Har du noen gang ønsket å passordbeskytte de hjemmebrente CDene dine? Endelig finnes det et program som gjør det på en ganske enkel måte.

CryptCD - passordbeskytt CDene dine
Publisert
Sist oppdatert

Å beskytte innholdet på en CD er ikke bare-bare. En mulighet er å pakke dataene til en kryptert ZIP-fil, og deretter brenne filen til CD, men løsningen er ikke mer enn halvgod. For det første er det som regel enkelt å knekke passordet ved hjelp av programmer som kan lastes ned gratis fra nettet, for det andre blir ikke filene skjulte, bare filinnholdet.

Vi har tidligere omtalt krypteringsløsninger som for eksempel BestCrypt fra Jetico. Dette er krypterte, virtuelle disker som kan fylles opp og brennes til CD. For å få tilgang til dataene i ettertid må den virtuelle disken, som i praksis er en fil, monteres i filsystemet. Det blir med andre ord en noe tungvint prosess. Les mer om dette i denne artikkelen.

Velkjent grensesnitt

CryptCD er derimot en løsning vi kan like. Programmet ligner et typisk CD-brennerprogram, der øverste del viser filsystemet, og nederste del viser innholdet på CDen. Du velger hvilke filer og mapper du ønsker å overføre/kryptere fra det øverste vinduet, og drar disse til det nederste vinduet. Enkelt og greit.

Helt nederst ser du status for CDen du lager, dvs hvor mange filer og MB du har benyttet, og hvor mye ledig plass som gjenstår på CDen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer