CryptoDrop: Endelig et effektivt botemiddel mot ransomware?

Stoppet alle forsøk på svindel i omfattende test.

UTPRESSING: Her ser du et klassisk eksempel på ransomware. De personlige filene dine har blitt kryptert, og du får x antall timer på å betale en viss sum til svindlerne, gjerne i bitcoins, for at filene skal bli dekryptert. Betaler du ikke, blir alt slettet. Foto: DINSIDE
UTPRESSING: Her ser du et klassisk eksempel på ransomware. De personlige filene dine har blitt kryptert, og du får x antall timer på å betale en viss sum til svindlerne, gjerne i bitcoins, for at filene skal bli dekryptert. Betaler du ikke, blir alt slettet. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ransomware. Bare ordet får det til å gå kaldt nedover ryggen på mange, spesielt dem som har blitt utsatt for den. Kort fortalt dreier det seg om uhumsk programvare som installerer seg på PC-en din, krypterer alle brukerfilene dine, og ber om penger for å dekryptere dem igjen.

LES OGSÅ: Nå kan du bli svindlet via smartTV-en din

Femdoblet på ett år

Slik form for utpressing har vokst mye i omfang den siste tiden, og cyberkriminelle kan få all nødvendige programvare for et par-tre hundrelapper, via nettets mer skyggefulle virksomheter.

Bare i løpet av det siste året har antallet registrerte angrep blitt femdoblet, ifølge sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs.

Sikkerhetsselskapene klør seg fortsatt i hodet mens de febrilsk leter etter de meste effektive botemidlene. Den siste tiden har det riktig nok dukket opp ganske mange anti-ransomware-programmer, men de fleste av dem stopper kun de kjente ransomware-programmene.

Nå kan det imidlertid se ut til at forskere ved University of Florida og Villanova University kan være på riktig spor i jakten på en løsning som stopper både kjent og ukjent ransomware.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer