Ditto gir deg full kontroll over utklippstavlen i Windows

CTRL-V på steroider

Kopier og lim inn akkurat det du vil, når du vil. Dette verktøyet kan endre hverdagen din.

LIM INN MER: Kontroll-C og kontroll-V har sine åpenbare begrensninger, til tross for at det er et av de mest brukte verktøyene i Windows. Med Ditto kan du kopiere én ting, to ting, tre ting - og så lime dem inn i den rekkefølgen du trenger dem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LIM INN MER: Kontroll-C og kontroll-V har sine åpenbare begrensninger, til tross for at det er et av de mest brukte verktøyene i Windows. Med Ditto kan du kopiere én ting, to ting, tre ting - og så lime dem inn i den rekkefølgen du trenger dem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Kontroll-C og kontroll-V, kopier og lim inn, er trolig den mest brukte snarveien i Windows.

Du markerer det du vil kopiere, trykker kontroll-C, går inn der du vil lime det inn, og trykker kontroll-V. Enkelt og greit. Men det stopper der.

For utklippstavla, eller «clipboard» som amerikanerne kaller det, lagrer ett stykke informasjon av gangen. Kopierer du en tekstsnutt, og så en til, forsvinner den første.

Det høres kanskje ikke ut som et gigantisk problem, men vi tipper du har opplevd det. Og kanskje du ikke innser problemet før du prøver løsningen: Ditto.

Slik bruker du Ditto

Det finnes mange Windows-verktøy for jobben, ofte kalt «clipboard managers». Men Ditto er vår favoritt, da den gjør nøyaktig det den skal, uten noe mer vissvass.

Slik fungerer Ditto:

  1. Du kopierer det du skal ha på vanlig måte, med kontroll-C. Vil du kopiere flere tekstsnutter så gjør du det, også dette på helt vanlig måte, én etter én.
  2. For å lime inn trykker du ikke på kontroll-V som du pleier, men en tastekombinasjon du selv bestemmer. For eksempel kontroll-shift-V.
  3. Lynraskt vil Ditto melde seg som et lite vindu, med en liste over alt du har kopiert. Ved å enten trykke flere ganger på tastekomboen, trykke den nedover med piltastene eller trykke med musa, velger du det du ønsker, som så limes inn.

Hva er vitsen, spør du? Se for deg at du skriver en tekst med et vanskelig navn. Du kan kopiere navnet og lime det inn der du trenger det, ja, men skal du kopiere noe annet i mellomtida, forsvinner navnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer