Cubasis InWired - hjemmestudio med snubletråd

TEST: Det finnes også en gratis versjon av Cubase som kan lastes ned fra nettet. Den har faktisk flere spennende funksjoner, og en mengde muligheter, bl.a. virtuelle instrumenter. Men det er også vesentlige mangler.

Cubasis InWired - hjemmestudio med snubletråd
Publisert
Sist oppdatert

Steinberg er et av de største og eldste navnene blant produsenter av musikkprogrammer. De har vært på banen helt siden 1984 og har et stort utvalg produkter.

Firmaet startet i 1984 med MIDI-programvare for Commodore 64, fortsatte på Atari ST da denne dukket opp i 1986, på Mac i 1990 og i 1992 på PC. I dag er det Cubase som er det mest kjente produktet fra Steinberg og PC er den sentrale plattformen, selv om det også finnes en god del Mac-produkter.

Cubase er et profesjonelt produkt, med omfattende støtte for MIDI, audio og virtuelle effekter og instrumenter basert på Steinbergs egen standard VST (Virtual Studio Tehnology). Denne standarden er åpen, og støttes også av en mengde andre utviklere, store og små.For de som ikke stiller så store krav, finnes det en enklere versjon, med det fiffige navnet Cubasis. Den finnes også i en gratisversjon, Cubasis InWired, som vi ser på her.

Egenskaper

Programmet har mye å skilte med av finesser. Hele 48 lydspor hvor du kan ta opp signal fra inngangen på lydkortet eller importere allerede eksisterende lydfiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer