Cucku - sosial backup

Dette var jammen en smart idé. Gratis er den også.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan ta backup på mange måter:

1. På en ekstern disk, DVD-plater etc.Veldig enkelt og greit, men samtidig dumt hvis huset ditt plutselig brenner eller tyver stjeler datautstyret ditt.

2. Mot en nettjenesteLøser brannproblemet, men du har ingen garanti for at nettstedet a) ikke går konkurs, eller b) at de skrur opp prisene.

Hva med et tredje punkt?

3. Hos venner/familie

Dette var slett ingen dum idé. Mange tar backup på DVD-plater og legger dem trygt hjemme hos mor og far, men det er unektelig noe tungvint når man tross alt har mulighet til å overføre jevnlig via Internett.

>> Les også: Den store backup-guiden

Det er her Cucku kommer inn i bildet. Cucku er en såkalt "sosial" backupløsning, der dine filer blir sikkerhetskopiert over nettet og lagret hos en kompis, din gamle far eller hos naboen. En ekstra fordel er at dataene krypteres på din maskin før de sendes over nettet (som gjør at du derfor må ha tilsvarende diskplass ledig), slik at mottakeren ikke har muligheten til å se på por eventuelle private filer du måtte ha lyst til å ha backup av. Kommunikasjonen foregår via Skype.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer