Cyberlink PowerDVD 9

Bruker du PCen til å spille av DVD og Blu-ray? Da bør du sjekke ut nyeste versjon av PowerDVD.

TrueTheater sørger for å oppskalere DVDene dine og sørger samtidig for bedre dynamikk i bildet
TrueTheater sørger for å oppskalere DVDene dine og sørger samtidig for bedre dynamikk i bildet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du ny bærbar PC i litt høyere prisklasse, er sjansen stor for at den kommer med Blu-ray-spiller. Hvis du allerede nå himler med øynene, kan vi fortelle at Blu-ray er DVD-ens arvtaker, med langt mer høyoppløselig bilde og interaktive muligheter.

Har du stasjonær PC er det ingenting i veien for å anskaffe seg en Blu-ray-leser, som kan erstatte eller leve ved siden av DVD-brenneren din. De billigste koster nå rundt tusenlappen.

For å spille av Blu-ray-filmer, kreves det i tillegg at du har et egnet avspillingsprogram installert på PCen. Det holder ikke med Windows Media Player eller Windows Media Center, her må det tredjeparts-programmer til. I skrivende stund er det aller mest aktuelle programmet til formålet PowerDVD fra selskapet Cyberlink.

Helt ny versjon

En enkel versjon av PowerDVD følger som regel med når du kjøper Blu-ray-leser, men om du ønsker flere funksjoner, finnes det også i kjøpeversjon. Tidligere denne uken kom programmet i versjon 9.0, og vi har prøvekjørt den og sett på nyhetene.

PowerDVD kan mer enn å spille Blu-ray-filmer. Som navnet antyder, handler det i hovedsak om DVD. Og en god nyhet for alle som sitter på store DVD-samlinger, er at PowerDVD 9.0 kommer med algoritmer for å oppskalere og forbedre DVD-filmene dine, slik at de tar seg bedre ut på din nye HDTV. Vi har sammenlignet materiale med og uten denne oppskaleringen (TrueTheater) aktivert, og som du ser av bildet øverst, er det snakk om en betydelig forbedring av bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer