D-link DIR-652

Gigabit-ruter til hjemmebruk - trenger du det?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange internett-tilbydere leverer en boks som både er modem og ruter med WLAN (trådløst nett). Men det er ikke alltid at denne boksen tilfredsstiller de som stiller krav til litt mer avansert nettbruk. Andre tilbydere leverer enklere tilkoblinger og lar det være opp til brukeren å anskaffe ruter som passer til bruken.

For de som har flere datamaskiner, en hus-server, flere smartmobiler og kanskje spillkonsollerer og mediespiller i tillegg, blir det fort behov for en ruter med gode egenskaper.

D-link DIR-652

DIR-652 er en ruter beregnet på moderne nettbruk med krav til høy hastighet på hjemmenettverket. Derfor er den utstyrt med fire porter som støtter Gigabit nettverk. De aller fleste stasjonære datamaskiner som har vært solgt i de siste årene har nettverkskort som støtter dette, det samme gjelder nyere bærbare og NAS-enheter.

Skrivere, mediespillere og spillkonsoller støtter som regel ikke mer enn 100 Mbit nettverk.

I den trådløse delen har DIR-652 støtte for 802.11n, men bare på 2,4 GHz. Dette er tilstrekkelig for de fleste formål, men hvis man er omgitt av svært mange andre trådløse nett kan det være en fordel å bruke rutere som også opererer på 5GHz-båndet. Dette støttes ikke av så mange klienter, og har ikke like lang rekkevidde så det er heller ikke alltid dette er noen bedre løsning enn 2,4 GHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer