D-Link DIR-855

Setter du store krav til trådløst nett holder ikke en vanlig billig-utgave. D-Links nye ruter støtter flere nett samtidig!

Publisert
Sist oppdatert

Forhåndskikk: Trådløst nett har kommet langt siden vi første gang testet i år 2000, men samtidig har kravene blitt langt høyere. I dag vil du gjerne kunne se video på din bærbare, og kravet til kvalitet øker med det som er tilgjengelig på nettet, enten vi snakker om hjemmenett eller Internett.

For å møte disse utfordringene har D-Link nå kommet med DIR-855, en ruter som opererer med to parallelle nett, på forskjellige frekvenser. Dette ligger under spesifikasjonen til 802.11n, i motsetning til tidligere standarder. Tidligere var det 2,4 GHz som var forbeholdt 802.11 b, g og n, mens 802.11a var alene om 5 GHz.

Utbredelsen av 802.11a ble ikke stor, da den ikke var kompatibel med de andre standardene. Den har bare blitt brukt i bedriftsinterne nett, du støter praktisk talt aldri på noe 802.11a på åpne nett i offentlige miljøer.

Men 802.11n dekker altså begge, men krever at både aksesspunkt og klient støtter begge frekvensene.

D-Link DIR-855


Forøvrig er DIR-855 utstyrt med et OLED display hvor du kan sjekke status på ruteren, og en knapp på siden som starter automatisk detektering av enheter som støtter WiFi Protected Setup.

D-Link DIR-855


Det er også en USB-port på baksiden for Windows Connect Now, forøvrig finner vi 4 Gbit LAN-porter og en WAN-port til modemet fra nettleverandøren.

D-Link DIR-855


Fordel godene

I praksis vil man med denne ruteren sette opp to parallelle nett. Det ene kan være et 2,4 GHz nett som støtter både 802.11 b,g og n. Dette nettet vil støtte alle dine eksisterende trådløse enheter, som bærbare, WiFi-telefoner, skrivere osv.

Det andre nettet kjører på 802.11n på 5 GHz og kan være forbeholdt mediastreaming og andre tyngre oppgaver, som krever uforstyrret båndbredde.

Et nett med støtte for lavere hastigheter må nødvendigvis forsyne seg av båndbredden til raskere klienter hvis trafikken skal fordeles mellom brukerne. Det vil lett føre til hakking i mediastrømmer.

Klienter?

I konkurransen om hvem som kom først på banen, høna og egget, har D-Link nå servert høna. Egg er det verre med. Det vi prøver å si er at blir det vanskelig å teste 5 GHz nettet før vi får klienter å teste med som støtter dette.

I mellomtiden har vi testet 2.4 GHz delen av ruteren, som viser god ytelse:

D-Link DIR-855
D-Link DIR-855
Vi kommer tilbake til full testing så snart vi har fått tak i klienter som støtter 802.11n 5 GHz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer