D-Link DIR-855

Setter du store krav til trådløst nett holder ikke en vanlig billig-utgave. D-Links nye ruter støtter flere nett samtidig!

Publisert
Sist oppdatert

Forhåndskikk: Trådløst nett har kommet langt siden vi første gang testet i år 2000, men samtidig har kravene blitt langt høyere. I dag vil du gjerne kunne se video på din bærbare, og kravet til kvalitet øker med det som er tilgjengelig på nettet, enten vi snakker om hjemmenett eller Internett.

For å møte disse utfordringene har D-Link nå kommet med DIR-855, en ruter som opererer med to parallelle nett, på forskjellige frekvenser. Dette ligger under spesifikasjonen til 802.11n, i motsetning til tidligere standarder. Tidligere var det 2,4 GHz som var forbeholdt 802.11 b, g og n, mens 802.11a var alene om 5 GHz.

Utbredelsen av 802.11a ble ikke stor, da den ikke var kompatibel med de andre standardene. Den har bare blitt brukt i bedriftsinterne nett, du støter praktisk talt aldri på noe 802.11a på åpne nett i offentlige miljøer.

Men 802.11n dekker altså begge, men krever at både aksesspunkt og klient støtter begge frekvensene.

Forøvrig er DIR-855 utstyrt med et OLED display hvor du kan sjekke status på ruteren, og en knapp på siden som starter automatisk detektering av enheter som støtter WiFi Protected Setup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer