D-Link DNS-313

En nettverksdisk kan være akkurat hva hjemmenettverket ditt trenger. Vi har testet en av de rimeligste løsningene fra D-Link.

Publisert
Sist oppdatert

Deling står sentralt i de fleste familier, også på det digitale plan. Så hva gjør du da, når alle familiemedlemmene har hver sin PC, og ønsker tilgang til de samme bildene, musikken og filmene?

En løsning er å dele mapper og filer på hver PC, men det krever at PCene er skrudd på til en hver tid for å sikre tilgangen. Hvis brukerne skal ha ulike rettigheter til mapper og filer, krever det dessuten både kunnskap og en del administrasjon for å få til en optimal løsning.

Flere og flere velger derfor en eller annen form for enkel serverløsning, også i hjemmet. I det siste har det vært mye snakk om Windows Home Server, som i praksis er en egen datamaskin med brukervennlig serverprogramvare. Men de fleste klarer seg med langt enklere og rimeligere løsninger, og det er her NAS (Network Attached Storage) kommer inn i bildet.

Rimelig kombiløsning

D-Link DNS-313 er en slik NAS, og den kommer med både nettverks- og USB-kontakt.

Ved å sette inn en helt vanlig SATA-harddisk på inntil 1000 GB i kabinettet, har du en fiks ferdig løsning for blant annet fildeling i hjemmenettverket. Bruker du USB-tilkoblingen og kobler den direkte til PCen, fungerer den som en helt vanlig ekstern harddisk. Du kan imidlertid ikke koble den både til nettverket og USB samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer