D5100 - nytt speilrefleks fra Nikon

Mange Nikon-brukere har ventet lenge på dette, med full HD-video og utbrettbar, høytoppløselig skjerm.

Nikon D5100 med stereomikrofon Nikon ME-1 Foto: Brynjulf Blix
Nikon D5100 med stereomikrofon Nikon ME-1 Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Nikon kom inn på markedet med speilrefleks for nybegynnere med D50 i 2005 har det kommet seks modeller. Etter D40X, D40 og D60 ble nummereringen helt ny, og vi fikk først D5000 i den øvre enden, så D3000 og senere den oppgraderte D3100 som i den lavere enden av prisskalaen. D3100 var svært nær innpå D5000 i egenskaper, vår kollega bemerket at det bare var seriefoto og vridbar skjerm som var "bedre" på storebror.

Men nå kommer altså en oppgradering i 5000-serien, D5000 ble listet som utgått allerede i november, og ryktene har gått om den nye D5100.

Og det ble ganske riktig D5100 som ble lansert i dag

Vi snakker om et speilreflekskamera i den rimelige, men ikke aller rimeligste klassen. Formatet er kompakt og vekten er lav, så det blir ikke nødvendigvis noen ekspedisjon av det når man tar med seg kameraet ut.

D5100 har det meste en entusiast ønsker seg, med høy oppløsning, kraftig bildeprosessor og HD-video med lynrask kontinuerlig autofokus. Sensor og bildeprosessor er de samme som brukes i storebror D7000.

Den utbrettbare skjermen gjør at du både kan filme og ta stillbilder ovenfra, nedenfra og rundt et hjørne, om du vil, uten å stå på gardintrapp eller ligge på magen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer