DAB i praksis

NRK har bestemt seg for at DAB er fremtiden, og setter alt de har inn på at det også blir slik. Vi tar et nærmere blikk på DAB-teknologien, og forteller det du trenger å vite.

DAB i praksis
Publisert
Sist oppdatert

Siden midten av nittitallet har NRK fortalt oss at DAB er det beste som har skjedd siden FM, og nå får alle muligheten til å finne ut av det selv. Men NRK er ikke alene, de får følge av P4 og Aller-eide Kanal 2 Digital (Aller eier også DinSide.no).

NRK har nettopp lansert en kjempekampanje for å få flest mulig DAB-mottakere plassert under årets juletrær, og nettet dekker nå 70 prosent av befolkningen. Etter hvert kommer også DAB til erstatte FM-nettet , og kjøpmennene gnir seg hendene av tanken på at millioner av nordmenn må bytte ut radioapparatene sine.

Samtidig har Radio 2 Digital nettopp kastet seg på bølgen, og lanserte i forrige uke en egen bokradio - som vil presentere lydbøker, bokanmeldelser og intervjuer med forfattere og andre, 24 timer i døgnet.

Påstanden fra innholdsprodusentene og en samlet kjøpmannsstand er at DAB i forhold til FM gir bedre mottak, flere kanaler og høyere kvalitet. Men er dette virkelig tilfellet?

Billigere DAB-mottakere

DAB-mottakerne har sunket dramatisk i pris siden NRK begynte å bygge ut nettverket en gang på nittitallet. Da måtte du ut med over fem tusenlapper for å nyte det som den gangen var ganske begredelig dekning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer