Dag 1: Intallasjon og førsteinntrykk

Novell Linux Desktop lot seg installere helt fint på harddisken, og kan åpne og manipulere data på windows-partisjoner (NTFS kan kun leses). Vi blir positivt overrasket over brukermiljøet GNOME, selv om vi ikke får installert NVIDIA-drivere.

Publisert
Sist oppdatert

Installasjonsprogrammet til Novell er antakelig av de beste vi har sett. Det stiller bare noen få spørsmål om språkvalg og foretrukket grensesnitt før det setter opp alt automatisk. Det eneste vi trenger å gjøre da, er å godkjenne valgene til konfigurasjonskonsollen Yast32, og vi trenger egentlig ikke det heller.

Nytt navn på harddiskene

I Linux er alt en fil, og har sitt eget filsystem som bruker to partisjoner på harddisken. Derfor trengte den å repartisjonere disken vår, og tok like greit mesteparten av den ledige plassen til Linux.

Det skremte oss litt, for der vi er vant til at Windows bruker bokstaver som C og D til harddiskene våre, kaller Linux dem HDA1, HDA2 og så videre. Derfor måtte vi tenke oss godt og vel om før vi godkjente noen av valgene - som viste seg å være helt trygge.

Maskinen vi installerte på var en i875P-basert shuttle-boks, med et GeForce 6800GT til grafikken, NVTV-kortet for fjernsynstitting, og DVD-brenner fra NEC. Vi hadde ingen alvorlige problemer med komponentene - bortsett fra at Linux ikke fant drivere for noen av NVIDIA-kortene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer