Dag 2: Programmer kontra programmering

Nå som Novell Linux er trygt inne på harddisken, titter vi litt nærmere på programvarepakken, forsøker å installere skjermdrivere, og ber om eksperthjelp. For hvordan er det med brukerstøtte når ingen eier programvaren?

Publisert
Sist oppdatert

Novell Linux er som sagt veldig flott og brukervennlig, men vi fikk problemer allerede da grafikkortet skulle installeres. Nå har vi en bredformatskjerm på 24 tommer, som kjører i 1024 x 768, som i beste fall gjør den veldig fin å se TV på - hadde bare NVTV-kortet fungert.

Vi bytter skjermkort

Etter en dag på jakt etter drivere til GeForce 6800GT-kortet vårt, er det nå på tide å finne på noe annet. Det er fristende å si at NVIDIA ikke har noen driver til Novell Linux/Suse for de siste kortene sine, når det krever såpass mye forkunnskaper - men virkeligheten er at vi verken har tid eller ork til å finne ut av det.

Intel, og flere andre IT-giganter, har visstnok vært ganske flinke til å samarbeide med Linux-miljøet i det siste, så den generelle funksjonaliteten til Linux-boksen vår (på Intels plattform) må sies å være god og stabil enn så lenge.

Det samme gjelder ATIs Radeon 7000-kort som vi erstattet GeForce-kortet med. Siden Linux ikke er i nærheten av å slå Windows på spillfronten (til tross for enkelte unntak - som Doom 3), er det like greit å velge oss et vifteløst kort som kan fåes for et par hundrelapper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.