Dag 3: Med Linux under armen

Vi installerer Novell Linux på en Centrino-basert bærbar, tester nettverket og ser om vi får GPRS og bluetooth til fungere på toget. Kan Linux støtte en mobil livsstil?

Publisert
Sist oppdatert

Etter et par dager med installasjon og vanlig arbeid på Novell Linux Desktop, har vi opplevd både positive og negative overraskelser. Men vi er ikke klare til å tone flagg helt enda.

Bærbar Linux?

Installasjonen på Centrino-PCen vår var omtrent det samme som på den stasjonære Intel-boksen - med to nevneverdig unntak.

Novell Linux klarte ikke å identifisere LCD-skjermen, og gikk i stedet ut fra at den satt på en VESA-skjerm med 800 x 600 bildepunkter. Dette så ikke særlig pent ut - men det var lite vi kunne gjøre med saken.

Vi forsøkte å fortelle installasjonsprogrammet at skjermen vi hadde var en LCD med naturlig oppløsning på 1024 x 768, men det ville den ikke være med på. Da vi skulle teste de forskjellige oppløsningene, ble skjermen like godt skrudd av - og vi måtte gjennom et par omstarter før vi bestemte at vi skulle holde oss til det originale forslaget på 800 x 600.

Se større bilder fra dag 3

Vi er sikre på at resultatet hadde blitt et annet med noen timer eller dagers knoting, men med tanke på at tid=penger, og at Windows klarer sånt uten problemer, er ikke dette så oppmuntrende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer