Dag 4: Moro med gnome

Etter en heller begredelig dag på veien, har vi bestemt oss for å leke med grensesnittet i dag - og oppdager en verden der alt kan endres. Og da er det ikke så farlig med domeneinnmeldingen.

Publisert
Sist oppdatert

Novell Linux Desktop er først og fremst en "kjedelig" kontorversjon som binder sammen det som tidligere var SuSe Linux med Ximian Desktop. Men Linux er langt mer enn bare en Windows-erstatter, til tross for at også dette har vist seg å være vanskelig til tider.

Det er også en verden for seg selv, der alt er laget for å kunne endres inntil du finner oppsettet som passer akkurat deg selv best. Dette gjelder ikke minst grensesnittet, som inspirerer selv ikke-nerder til å leke med fininstillingene i timevis.

Først må vi derimot gjøre noe litt kjedelig.

Litt mer om Centrino og Linux

Når det gjelder gårsdagens forsøk på å bruke Linux på en bærbar, så var maskinen en splitter ny en fra ASUS (og Digital Impuls). Det finnes faktisk en egen installasjonspakke for Intel sine trådløse kort her.

En gang i fremtiden håper vi at maskinvareprodusentene vil inkludere Linux-drivere til komponentene/maskinene sine - og mange gjør det allerede.

Det viste seg også at det muligens er Intel sin feil at skjermen ikke virket som forventet - og det er også mange som gjør dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer