Dag 5: Linux eller Windows?

Etter en uke der vi bare har brukt Linux, må vi bestemme oss for om dette er noe vi skal fortsette med eller ikke. Kommer vi til å beholde Linux som primærsystem?

Publisert
Sist oppdatert

Nå har vi altså brukt Linux eksklusivt hele arbeidsuken, og det er på tide å oppsummere erfaringene våre. Vi har lært mye, truffet veggen et par ganger, og blitt positivt overrasket enda flere ganger.

Vi ble ikke nødt til å bruke Windows én eneste gang i det daglige arbeidet vårt, selv om vi enkelte ganger kunne ønske oss tilbake til den enkle og velkjente måten å gjøre ting på.

Savnet ingen programmer

Openoffice har gjort unna tekstbehandlingen vår - noe som leserne av *.doc-filene våre ikke har oppdaget en gang. Evolution har sørget for epostkorrespondansen, og vi trengte ikke mer enn et par sekunder før vi følte oss helt hjemme i programmet. Og så er det Firefox, kanskje verdens beste nettleser, som har vist oss rundt i verdensveven (komplett med Flash og pdf-støtte).

The Gimp har alle funksjonene vi trenger til fotoredigering, men grensesnittet er så traurig at vi gjerne skulle vært foruten. Dette er egentlig den største svakheten i programpakken til Novell Linux Desktop.

Til begrenset daglig bruk kunne vi ikke vært mer fornøyd. Det er ikke før vi kommer tilgjengeligheten (og installasjonen) av programmer og drivere at det begynner å bli litt frustrerende. Men velger du riktig maskinvare kan du få en langt mindre smertefull opplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer