Dansker kjøler ned prosessorer

Å kjøle ned prosessorer til under frysepunktet har hittil vært en svært eksotisk løsning. Nå lanserer det danske firmaet ASETEK en løsning -- VapoChill -- som både vil bli rimeligere og mer fleksibel enn dagens tilbud.

Publisert

Problemet med nedkjøling av prosessorer har vært at det er kostbart, plasskrevende og det lager mer støy. Det har også vært en spesialløsning, som må kasseres når den nedkjølte prosessoren blir forbikjørt av nye utgaver som ikke trenger kjøling.

DinSide har 5618">testet en Athlon-basert PC fra KryoTech med nedkjølt prosessor på 800 MHz. Det er den overlegent raskeste maskinen vi hittil har hatt til test her i huset (men den er for øvrig allerede slått av en 900 MHz versjon som ble lansert et par dager senere).

Nå kommer imidlertid danskene snart på banen med en sterk konkurrent.

VapoChill

Bak dette fengende navnet befinner det seg et enda mer kompakt kjøleanlegg enn det som KryoTech leverer. Det kjører på 12 volt og er plassert i toppen på et vanlig tårnkabinett i ATX-format. Det er altså ingen egen kjøleavdeling i "underetasjen".

I tillegg til å være mer kompakt, er denne løsningen også mer fleksibel. Den kan tilpasses forskjellige typer prosessorer, og kabinettet kan derfor overleve flere prosessorskifter.

Løsningen selges i form av ATX-kabinett med kjøleaggregat, og kunden eller systembyggeren sørger selv for alle de aktive komponentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer