Dårlig kvalitet på norske PCer?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et lite spørsmål som jeg håper dere har anledning til å besvare. En PC til 10.500,- fra PS Data har blitt kåret til testvinner hos dere. Jeg er enig i at man får utrolig mye for pengene.

Men hvor store forskjeller er det på en norskprodusert PC og f.eks en DELL? En DELL med samme utstyrspakke ville sikkert kostet det dobbelte, og med tanke på at Norge ikke akkurat er noe lavkostland for produksjon, må det være et eller annet man gir slipp på ved å velge norskprodusert. Er det kvalitet, levetid, service etc?

Med vennlig hilsenMorten

Datadoktoren svarer

Hei Morten,

Selv om Norge ikke er blant de billigste mht produksjonskostnader, har norskproduserte PCer i en årrekke kunnet konkurrere med de store internasjonale merkene både på pris og kvalitet. Lave komponentpriser og effektive produksjonsmetoder er hovedgrunnene til dette. Dessuten er veien fra produsent til sluttbruker i de fleste tilfellene kort, noe som selvsagt også er med på å holde prisene nede.

"Innmaten" i PCene er som regel standardkomponenter produsert i lavkostland, enten du velger Dell, Targa eller andre PC-merker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer