Dårlig TV-bilde fra PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Har kjøpt meg bærbar pc med S-video utgang. Det vil si at det skal gå an å koble PCen til tv-skjermen.

Problemet er at jeg kun får svart-hvitt bilde og ingen lyd. Jeg kikket på manualen og der sto det at du må passe på at PCen er riktig innstilt, PAL for Europa, og NTSC for USA. Har forandret på dette, men får kun et veldig uklart fargebilde.

Har du noen tips?

Vennlig hilsenLars

Datadoktoren svarer

Hei

For det første så går det ikke lyd i S-video kabel. Du må bruke en egen ledning til dette, som regel har den stereo minijack i den enden som skal i PCen og 2 phonokontakter i den enden som skal kobles til TVen.

At bildet blir svart/hvitt kan skyldes flere ting. NTSC i stedet for PAL er en ting, at du bruker en SCART-overgang og at TVen ikke støtter S-video på SCART er en annen mulighet. På noen TVer må du dessute aktivere S-video. Det skal ikke være enkelt, men bruker du komposite (gul phonoplugg) i stedet er det større sjanse for at det fungerer. Kvalitetsforskjellen er ikke enorm...

At du får et uklart bilde er uunngåelig, siden TVer tegner annen hver linje når bildet oppdateres, og frekvensen på oppdateringen er bare 50 Hz. Det gir flimring både på tekst og streker og linjer i Windows-skjermbildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer