Dårlig TV-bilde fra PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Har kjøpt meg bærbar pc med S-video utgang. Det vil si at det skal gå an å koble PCen til tv-skjermen.

Problemet er at jeg kun får svart-hvitt bilde og ingen lyd. Jeg kikket på manualen og der sto det at du må passe på at PCen er riktig innstilt, PAL for Europa, og NTSC for USA. Har forandret på dette, men får kun et veldig uklart fargebilde.

Har du noen tips?

Vennlig hilsen
Lars

Datadoktoren svarer

Hei

For det første så går det ikke lyd i S-video kabel. Du må bruke en egen ledning til dette, som regel har den stereo minijack i den enden som skal i PCen og 2 phonokontakter i den enden som skal kobles til TVen.

At bildet blir svart/hvitt kan skyldes flere ting. NTSC i stedet for PAL er en ting, at du bruker en SCART-overgang og at TVen ikke støtter S-video på SCART er en annen mulighet. På noen TVer må du dessute aktivere S-video. Det skal ikke være enkelt, men bruker du komposite (gul phonoplugg) i stedet er det større sjanse for at det fungerer. Kvalitetsforskjellen er ikke enorm...

At du får et uklart bilde er uunngåelig, siden TVer tegner annen hver linje når bildet oppdateres, og frekvensen på oppdateringen er bare 50 Hz. Det gir flimring både på tekst og streker og linjer i Windows-skjermbildene.

Bra PC-bilde på TV får du bare når det er snakk om TV med LCD- eller plasmaskjerm.

Dette er avhengig av skjermoppløsningen, det som pleier å fungere best er at du setter den til 800x600 på den skjermen som skal vises på TV, hvis den bærbare ser TVen som en ekstra skjerm.

Hvis S-video utgangen bare kan vise samme bildet som LCD-skjermen, må du sette oppløsningen på denne til 800x600.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer