Dataekspert på 1-2-3

Her er alt du trenger å vite - samlet på ett brett.

Dataekspert på 1-2-3
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å gå seg vill i sokler, minnetyper, porter og tilkoblingstyper - for en som ikke er så bevandret i datamaskinens komplekse verden. Men fortvil ikke, her er oversikten du har ventet på.

Til stor hjelp

Vi snakker om The Computer Hardware Chart, en stor plansje som rett og slett forteller deg hva det er du ser når du åpner kabinettet eller kikker på baksiden av datamaskinen.

En slik rask oversikt kan være til stor hjelp for deg når du for eksempel skal oppgradere, eller gå i butikken for å kjøpe deg den riktige kabelen.

Plansjen inneholder både ny og gammel teknologi, og kan lastes ned og skrives ut, uten at det koster noe.

Hvis du ønsker en virkelig stor utgave til å dekorere stueveggen med, kan den bestilles fra opphavsmannen.

Og selv om beskrivelsen på hver del er begrenset, er den lang nok til at et Google-søk på beskrivelsen gir deg all den dybdeinformasjonen du skulle begjære.

Mer informasjon og nedlasting her.

(Artikkelen ble publisert første gang sommeren 2009. Oppdatert og republiset 28. november 2009, til glede for nye lesere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer