Datalagring på DVD-RAM

Panasonic LF-D101N er en meget avansert og fleksibel DVD-RAM-enhet. Du kan bruke den som CD-spiller, DVD-video, CD-ROM, DVD-ROM og harddisk! Hva mer kan man ønske seg?

DVD-ROM-grafen er kortere siden bare 1,6 GB data ble lest i den testen. Foto: Erik Andersen
DVD-ROM-grafen er kortere siden bare 1,6 GB data ble lest i den testen. Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Vi har allerede testet CD-ROM- og DVD-ROM-egenskapene i vår 2005">test av DVD-ROM-lesere. Selv om Panasonic ikke er den raskeste, er den fullt brukbar også som leser.

DVD-RAM: En stor diskett

DVD-RAM-diskene ligner faktisk på en stor diskett. Det skyldes caddy-løsningen som Panasonic har gjort meget elegant (2040">se egen artikkel).

DVD-RAM tåler å overskrives inntil 100 000 ganger. Det holder for de fleste. Konkurrentene DVD+RW og CD-RW, tåler til sammenligning bare 1000 overskrivninger.

Programmet WriteDVD!, som formatterer DVD-RAM-skiven med filformatet UDF (2039">se egen artikkel), lar deg utnytte hele kapasiteten, som er 2380 MB pr. side. Påstanden om 2,6 GB pr. side er nemlig en overdrivelse.

Litt treg fortsatt

UDF-formatet er så kompatibelt med vanlige harddisker at vi uten problemer kunne kjøre våre vanlige harddisktester. Til og med sektor-utgaven av aksesstidstesten fungerte utmerket. Det er på tross av at hverken Scandisk eller Defrag fungerer.DVD-RAM-testerTestresultaterLeseytelse over 2380 MB1356 KB/s med 7,2% CPUSkriveytelse over 2380MB623 KB/s med 1,9% CPUAksesstid med sektormåling180 msKombinasjonstest (les/skriv)494/172 KB/s med 15,5% CPUDVD-RAM-disker leses med 1X DVD-hastighet. Det er bare halvparten av farten til en DVD-ROM-disk (se graf). Det går jo an å spekulere på hvorfor det er slik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer