Datamaskin i pennen

Hva sier du til å ha en datamaskin på innerlommen, enda mindre enn en PalmPilot? Det er akkurat det Smartquill er: En liten PC på størrelse med en fyllepenn!

PC for deg med plassproblemer
PC for deg med plassproblemer Vis mer
Publisert

Forskerne hos British Telecom som har utviklet Smartquill, regner med at det vil gå ca to år før den vil nå det kommersielle markedet, så du kan ikke putte den i lomma riktig ennå.

Smartquill inneholder teknologi som gjør det mulig å registrere hvilken posisjon pennen er i, og dermed forstå hva du gjør med den. Derfor er det bare å skrive i vei, mens Smartquill oversetter fortløpende til digitale tegn. Siden den altså forstår håndskrift, slipper du passord: du bare bruker din egen underskrift.

Pennen har en liten LCD-skjerm der du kan lese hva du har skrevet. For å rulle i teksten, er det bare å vri pennen forover eller bakover. Dessuten vil en virtuell skjerm i enden av pennen fungere som en monokkel, der du vil kunne se hele skjermbildet.

I Smartquill er det også avtalebok, kontaktdatabase, kalkulator, epost og andre hjelpemidler. I tillegg har den mulighet for å ta opp lyd. Den er utstyrt med 4 MB minne, og kan kommunisere med en stasjonær PC via en dokkstasjon.

Spørsmålet er om Smartquill kanskje blir for liten. Hvis folk behandler den som de behandler penner, kan det fort bli en dyr fornøyelse for eierne. Alle mister jo pennen sin hele tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.