DataPower med buksene nede

Selv om det finnes mange søkemotorer på Internett, er det ingen enkel sak å finne frem til informasjon. Gode bøker som lærer leseren å gjøre effektive søk etter ønsket informasjon, er derfor velkomne. DataPowers "Dette må du vite om søking på Internett" er imidlertid ingen slik bok, og vår konklusjon er enkel: Styr unna!

DataPower med buksene nede
Publisert

Er du Internett-bruker, har du sikkert prøvd å søke etter informasjon på søkesteder som AltaVista, Lycos, Excite eller Kvasir. Og like sikkert har du opplevd at du får titusenvis av dokumenter som svar på din forespørsel: Istedenfor å få informasjon, slik du hadde håpet, får du data – og en håpløs uhåndterlig mengde av dem.

Profesjonelle informasjonssøkere har gjerne som tommelfingerregel at 80% av tiden som går med til et søk skal brukes til forberedelser og planlegging av søkebegreper, mens de siste 20% brukes til å utføre selve søket. Og ved å velge gode søkebegreper og skaffe deg kunnskaper om mulighetene til de ulike søkemotorene, er det fullt mulig å få dramatisk nyttigere søkeresultater.

Når det dukker opp en bok med tittelen "Dette må du vite om søking på Internett", bør den derfor være midt i blinken for nettbrukere som drukner i irrelevante websider og trenger hjelp til å finne en vei ut av jungelen.

Søkeresultater

Det forbløffende med DataPowers bok er imidlertid at boka (77 sider, kr 98) ikke handler om hva du må vite om søking på Internett: I hele boka finnes det nemlig bare to sider (!) som forteller deg noe som helst om hvordan du kan søke på Internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer