Dataspill er bra for deg

Trodde du at dataspill gjorde folk sløve? Tenk om igjen.

Actionfylte dataspill gjør deg mer oppmerksom på det som skjer rundt deg, og du får også bedre reaksjonsevne, ifølge en fersk studie. Foto: Panther Media
Actionfylte dataspill gjør deg mer oppmerksom på det som skjer rundt deg, og du får også bedre reaksjonsevne, ifølge en fersk studie. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

det å spille dataspill har fått mye pepper. Du blir mer asosial, mer usunn og tyr lettere til vold, er det blitt sagt.

Les også: Mann spilte seg i hjel

Kritikerne av tv- og dataspill må nå kanskje finne andre ting å være sure for. Ifølge en fersk studie gjort ved Rochester universitet i New York kan nemlig det å spille dataspill gjøre deg kjappere i hodet.

Du tar avgjørelser raskere, og de er ikke mindre riktige for det. Du blir mer oppmerksom på det som skjer rundt deg, og får også bedre reaksjonsevne, ifølge forskerne.

Forskerne mener effekten av å spille dataspill for eksempel forbedrer din evne til å gjøre flere ting på én gang, du blir en bedre sjåfør, du blir flinkere til å lese liten skrift, finne vennene dine i en folkemengde og finne fram i byen.

Les også: Dataspill forandrer hjernen

Finsliper hjernen

I studien ble en rekke grupper bestående av 18-25-åringer som vanligvis ikke spilte dataspill satt til å enten spille action-spillene «Call of Duty 2» og «Unreal Tournament», eller det lavtempo strategispillet «The Sims 2».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.