Dataspillere sunnere enn sitt rykte

Trodde du unge, ivrige dataspillere bare sitter i sofaen og aldri trener? Da tok du feil.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En svensk undersøkelse blant 2900 ungdom mellom 16 og 25 år viser nemlig at dataspillerne ikke skiller seg noe særlig fra de andre ungdommene.

- De aller fleste unge som spiller dataspill, er som andre ungdommer. Vi kan ikke se noen sammenheng mellom dataspill og dårligere helse, sier Per Nilsson, generaldirektør ved Ungdomsstyrelsen, som står for undersøkelsen.

Les også: Videospill kan være terapi

Ungdomsstyrelsen er en svensk statlig myndighet som jobber for unges tilgang til makt og velferd.

Stresser mindreDeres undersøkelse viser at sju av ti unge spiller data- eller tv-spill, og at tre av ti spiller ukentlig eller oftere.

De siste årene har dataspillenes konsekvenser for helsen blitt diskutert, og både fagfolk, politikere og foreldre har vært urolige. Uroen har ofte handlet om frykten for overvekt, spillavhengighet og moralske betenkeligheter knyttet til voldsomme spill, heter det i rapporten fra Ungdomsstyrelsen.

Les også: Vold på TV skader hjernen

I undersøkelsen har ungdommene blitt spurt om blant annet alkoholkonsum, helse og idrettsvaner. Og den slår kanskje hull på noen myter om ungdom som spiller mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer