Last ned Facebook-profilen og se hva Facebook vet om deg

Datatilsynet: - Kan nok være en øyeåpner

Flere overraskes over hva Facebook vet om dem, når de får hele historien svart på hvitt. Slik gjør du det.

ENKELT: Det tar litt tid å laste ned Facebook-profilen sin, men det er ikke spesielt vanskelig. Og det er interessant å se nøyaktig hva Facebook vet om deg. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENKELT: Det tar litt tid å laste ned Facebook-profilen sin, men det er ikke spesielt vanskelig. Og det er interessant å se nøyaktig hva Facebook vet om deg. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er trendy å slette Facebook-profilen sin, etter Cambridge Analytica-skandalen. Og de som sletter profilen sin, får spørsmål om de vil laste den ned først.

Dermed har mange plutselig oppdaget en gammel Facebook-funksjon – å laste ned alt Facebook har lagret om deg, som Dinside skrev om allerede i 2010.

Og nå som flere laster ned profilene sine, har flere oppdaget ting de ikke ante at Facebook visste om dem. Blant annet at Facebook kan sitte på alle telefonkontaktene deres – som Dinside skrev om i 2015.

- Å laste ned Facebook-profilen sin kan nok være en øyeåpner for mange, sier juridisk seniorrådgiver Bård Soløy Ødegård i Datatilsynet til Dinside.

- Ikke alle vet hvor mye som blir lagret om dem, og da får man det svart på hvitt.

Last ned Facebook-profilen

Å laste ned Facebook-profilen din er ikke gjort i en håndvending, da det er snakk om mye data som Facebook først må gjøre klar til nedlasting. Men det er heldigvis ikke spesielt komplisert.

Slik laster du ned Facebook-profilen din:

På datamaskinen, gå til facebook.com, trykk på pila øverst til høyre og velg innstillinger (eller bare følg denne lenka).Nederst på den første siden, «generelle kontoinstillinger», finner du «last ned en kopi av dine Facebook-data». Trykk på den.Trykk på «start mitt arkiv». Du vil da få en e-post av Facebook om at du har bedt om å få laste ned profilen din.Etter omlag 20 minutter får du en e-post til, om at arkivet er klart for nedlasting. Ved å følge en lenke, til samme sted som i stad, får du en ny knapp: «Last ned arkiv».Denne fører til nedlasting av en .zip-fil, som kan være flere gigabyte stor. Når den er lastet ned må du pakke den ut for å se på innholdet – noe både Mac- og Windows-maskiner som regel klarer uten ekstra programmer.

Etter denne ikke akkurat lynraske prosessen, sitter du dermed på en kopi av alt Facebook har lagret om deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer