Datautstyr stuper i pris

På to måneder har mange dataprodukter blitt svært mye billigere - takket være stadig fallende dollarkurs.

Datautstyr stuper i pris
Publisert
Sist oppdatert

At data- og elektronikkprodukter blir stadig billigere, er ikke noe nytt. Men i det siste har det gått ekstra raskt nedover. Det skyldes først og fremst at dollarkursen har svekket seg kraftig siden i sommer. Dermed kan selskaper som Komplett kjøpe inn varer til en lavere pris, og tilby lavere priser til kundene.

Handler i dollar

- Det meste av datautstyr blir laget i økonomier som er dollarbaserte. Når dollaren svekker seg betyr det at varene blir billigere. Vi kjøper også inn varer i euro, men mye av det vi kjøper er produsert i dollar-land, sier Eric Sandtrø hos Komplett til vårt søstermagasin Digi.no.

- Jeg vil anslå at prisene på PC-utstyr har falt med rundt fem prosent de siste to månedene, fortsetter han.

I praksis viser det seg at enkelte produktgrupper har sunket langt mer enn dette. På forespørsel fra DinSide fant innkjøper Steffen Kortner hos Komplett raskt ut at plasmaskjermer har sunket i snitt hele 20% i samme tidsrom, PC-skjermer med VGA-inngang rundt 10%, og DVD-brennere det samme. Også prosessorer og enkelte minnetyper har blitt mye billigere i det siste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer