DDR3 på DDR2

Publisert
Sist oppdatert

Hei datadoktorn.

Jeg har akkurat kjøpt deler til en ny pc. Men minnet DDR2 PC9600 2 x 1Gb fra Kingston er utsolgt overalt. Kan jeg da bruke DDR3 minne i stedet? Har den den samme ytelsen?

Mvh
Erik

Datadoktoren svarer

Hei Erik,

DDR3-standarden åpner for større hastigheter og større kapasiteter enn DDR2, men du kan ikke sånn uten videre bruke DDR3 i stedet for DDR2-minne. De har riktignok lik størrelse, men er ikke kompatible. "Fordypningen" som du kanskje kjenner fra DDR2-modulene (slik at du ikke setter de i feil vei) er også flyttet. Merk likevel at det også finnes noen hybridkort som lar deg enten bruke DDR2 eller DDR3 (men ikke begge deler samtidig).

Fordelen med et slikt hovedkort er klar: du kan kjøpe billig og god DDR2-RAM nå, og oppgradere til DDR3 når prisene synker og ytelsen blir enda bedre.

Men er du interessert i overklokking er det greit å vite at slike hovedkort tradisjonelt sett ikke er så gode på akkurat det. Og fordi minnekontaktene er fysisk forskjellige har heller ikke de fleste plass til like mange RAM-brikker som et vanlig hovedkort (altså 4 til DDR2 og 4 til DDR3).

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer