CES 2019 i Las Vegas

De artigste dingsene fra CES

Se hva vi fant på messegulvet.

WILLOW PUMP 2.0: Dette er en smart brystpumpe. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WILLOW PUMP 2.0: Dette er en smart brystpumpe. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som oftes er det de største selskapene, anført av Samsung, LG og Sony, som stjeler overskriftene på den årlige elektronikkmessen CES i Las Vegas. Messen holder til på flere steder i Las Vegas, og de mest kjente samles på Las Vegas Convention Center (LVCC). Et tips vi har til alle som ønsker å ta turen til syndenes by for å oppleve den gigantiske teknologifesten, er å besøke samtlige messehaller – ikke bare LVCC.

Faktisk foregår mye av det artigste i messehallen på Sands, som er noen minutters kjøretur fra CES' hovedsete. Det er her de litt mindre kjente selskapene holder til sammen med oppstartsselskaper som har et stort ønske om å nå ut til nye kunder og investorer. Og det var her vi var vitne til noen av de kuleste produktene.

Men vi må ikke glemme CES Unveiled, et show som finner sted to dager før messedørene åpnes. Her samles en rekke småselskaper, men også noen litt større, som viser frem produktnyheter. Flere av selskapene er kun til stede her og har ikke egne utstillinger på selve messegulvet, så for mange er det gull verdt å titte innom CES Unveiled.

Babyteknologi

Et av produktene vi tok en kikk på under førshowet, var Babeyes. Kort og godt er dette et bamseutformet kamera man fester på bodyen til babyen og så filmer det fra babyens ståsted. Tanken til selskapet er at barnet selv ikke har noen minner fra den tiden, men med Babeyes kan man ta opp og lagre videominner som gjenoppleves senere.

Frister det med en Babeyes? Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Frister det med en Babeyes? Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Vi holder oss litt til i babyseksjonen. Sands har faktisk en hel rad med «babyteknologi», og Willow var et selskap som vekket nysgjerrigheten til mange. Med seg til messen hadde de Willow Pump 2.0 som er en smart brystpumpe. Ja, nå skal også brystpumpen ha en egen app. I appen får du oversikt over ting som melkvolum og foregående sesjoner.

Willow forteller at deres løsning er enkel i bruk og svært stillegående. Pump 2.0 skal gjøre jobben automatisk ved å sanse brukerens laktasjon og tilpasse effekten deretter. Pump 2.0 fungerer i uansett sittestilling slik at du også kan ligge ned mens den er i bruk.

Melken samles i en slik pose. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Melken samles i en slik pose. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Willow Pump består av få deler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Willow Pump består av få deler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Minioppvaskmaskin

Franske Daan Tech har laget en oppvaskmaskin myntet på personer som bor alene, eller et par. Bob er navnet på den lille (33 x 47 x 47 centimeter) og søte oppvaskmaskinen som er stor nok til å vaske fire tallerkener, fire glass, to kopper og litt bestikk.

Vanntanken har en kapasitet på tre liter, og man kan velge mellom å koble den til kranen eller fylle den selv opp. Uansett er man nødt til å ha et sted for å tømme utslagsvannet. Hver vask tar kun 20 minutter og strømforbruket er på beskjedne 0,35 kilowattimer per bruk.

Oppvaskmaskinen Bob er beregnet på små husholdninger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Oppvaskmaskinen Bob er beregnet på små husholdninger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Du skal sove bedre

Søvn og helse stjeler mer og mer plass på messegulvet, og mange selskaper mener de har svaret på hvordan du skal få et bedre og sunnere liv. Et av dem er Urgo Group som viste frem et søvnbånd.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Det finnes allerede en rekke søvnmasker som skal hjelpe deg å få en god natt søvn, men Urgonight er et bånd og fungerer på en litt annerledes måte. I stedet for at det er et produkt man bruker om natten, er det en dings man har på seg i 20 minutter om dagen for å trene opp hjernen til å sove bedre.

Madrasser skal også gjøres smarte. iOBED er en smart madrassløsning som består av 40 luftputer som analyserer brukeren og søvnmønsteret, og tilpasser luftnivået automatisk etter det. Via appen kan du se informasjon om søvnkvalitet, men også styre fastheten manuelt.

iOBED har 40 luftputer som tilpasser seg etter brukeren. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
iOBED har 40 luftputer som tilpasser seg etter brukeren. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Følger du oss på Instagram, har du sikkert sett oss ligge i Rocking Bed. Dette er en innretning man har under madrassen og skal gi deg opplevelsen av å ligge på en seng til sjøs, eller å sove som en baby. Dette gjør Rocking Bed ved å gå frem og tilbake, og vi syns det fungerte overraskende godt.

Prisen vil dessverre få deg til å revurdere om dette er et godt kjøp. 3500 dollar, rundt 30.000 kroner, og det er før eventuell frakt til Norge.

«Sov som en baby igjen», frister Rocking Bed med.
«Sov som en baby igjen», frister Rocking Bed med. Vis mer

Norsk smartkontakt

Vi har allerede skrevet om norske Airthings som ble tildelt en innovasjonspris under årets CES-messe, men vi traff også på et annet norsk selskap under messen.

Kongsberg-baserte Lightcircle hadde med seg to produkter over dammen, kalt Kokong og Venn. Sistnevnte ble vist frem for første gang under messen, og fungerer ved at du plasserer en sensor i for eksempel bilen og en mottaker på nøkkelknippet, og så varsles du hvis temperaturen blir over et visst nivå. Tanken bak er at hvis man har et dyr/barn i bilen mens du er på en kort handletur, skal du varsles hvis temperaturen blir for høy, forteller selskapet til Dinside.

Kokong er et helt annerledes produkt, og er faktisk en smartkontakt, men uten app, som kutter strømmen automatisk når den ikke detekterer spenning. Kjekt når man lader en mobiltelefon eller andre produkter om natten.

Lightcircle Venn varsler om høye temperaturer ...
Lightcircle Venn varsler om høye temperaturer ... Vis mer
... mens Kokong skrur av strømmen når enhetene dine er ferdigladet.
... mens Kokong skrur av strømmen når enhetene dine er ferdigladet. Vis mer

Lei barnas spilling?

Vi er litt usikre på om produktet Gametimer faller innenfor helsekategorien, men selskapet bak mener at dingsen kan bidra til å skape harmoni i hjemmet. Mange foreldre syns at barna bruker for mye av tiden på dataspill, og det er her Gametimer kommer inn.

Vil Gametimer få barnet til å overholde spilltidene? Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vil Gametimer få barnet til å overholde spilltidene? Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Du stiller inn ønsket tid på Gametimer, og så lenge det lyser grønt er det fritt frem for å spille. Når lyset skifter til rødt, er det på tide med en pause. Kall det gjerne et digitalt timeglass. Ifølge selskapet bak produktet, sørger det for at de avtalte spilltidene blir overholdt og oppfordrer barna til å ta ansvar for spillingen.

Vi er litt skeptiske om hvor bra løsningen fungerer. Kanskje hadde det vært bedre om Gametimer kuttet strømmen, eller hadde det ført til mer baluba?

Massasjefest på messeguvlet

Et av våre favorittprodukter under CES, var faktisk ikke en smart dings eller som faller innenfor teknologikategorien, men oppleves var så fantastisk at vi bare er nødt til å ha det med.

Det hongkongbaserte selskapet Body Friend lager massasjestoler av ypperste kvalitet. Før bruk fjerner man ting som klokke, belte og andre gjenstander som kan ødelegge opplevelsen, og så setter man seg ned i stolen og heises opp i liggende stilling. Deretter kan du styre masseringen via en medfølgende kontrollerenhet hvor man kan velge mellom en rekke programmer.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Et bilde sier mer enn tusen ord. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Body Friends massasjestoler masserer deg fra topp til tå, inkludert armene og under føttene. De leverer også «hjernemassasje» i form av binevrale lyder som strømmer ut av høyttalerne.

Prisen på modellen vi testet: 5.000 euro, rundt 50.000 kroner, og det var ikke den dyreste engang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer