De beste antivirus-programmene

Tyske AV-test med sin årlige vurdering.

BESKYTTELSE: Hvilket antivirusprogram bør du velge? Det tyske laboratoriet AV-test har kåret sine favoritter fra det siste året. Foto: COLOURBOX
BESKYTTELSE: Hvilket antivirusprogram bør du velge? Det tyske laboratoriet AV-test har kåret sine favoritter fra det siste året. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de mest anerkjente institusjonene for testing av antivirusprogramvare er AV-test, hvis laboratorie er å finne i Magdeburg i Tyskland.

Gjennom hele året, med to måneders intervaller, kjøres det tester av de ulike sikkerhetsprogrammene mot splitter nye trusler. De blir så vurdert både i forhold til grad av beskyttelse, ytelse og brukervennlighet.

Tyskerne vurderer løsninger både for Windows og for Android.

Trend Micro beskytter best

Denne uka presenterte AV-test resultatene for 2014. Prisen for beste beskyttelse gikk til Trend Micro, med nesten 100 prosent score på alle seks testene. I følge AV-test scorer programmet også meget godt i forhold til ytelse og brukervennlighet.

Veldig tett bak følger Bitdefender, F-secure, Avira, Kaspersky og Symantec Norton i denne kategorien.

Merk at Microsofts innebygde funksjon, Microsoft Defender, ikke passerte alle testene og var dermed ikke kvalifisert til kåringen.

Kaspersky kapret prisen i ytelseskategorien, der AV-test ikke kunne registrere at beskyttelsesprogrammet hadde noe negativ innvirkning på testmaskinens daglige ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer