De beste antivirus-programmene

Tyske AV-test med sin årlige vurdering.

BESKYTTELSE: Hvilket antivirusprogram bør du velge? Det tyske laboratoriet AV-test har kåret sine favoritter fra det siste året. Foto: COLOURBOX
BESKYTTELSE: Hvilket antivirusprogram bør du velge? Det tyske laboratoriet AV-test har kåret sine favoritter fra det siste året. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de mest anerkjente institusjonene for testing av antivirusprogramvare er AV-test, hvis laboratorie er å finne i Magdeburg i Tyskland.

Gjennom hele året, med to måneders intervaller, kjøres det tester av de ulike sikkerhetsprogrammene mot splitter nye trusler. De blir så vurdert både i forhold til grad av beskyttelse, ytelse og brukervennlighet.

Tyskerne vurderer løsninger både for Windows og for Android.

Trend Micro beskytter best

TETT I TOPPEN: Trend Micro vant prisen for beste beskyttelse med svært knapp margin.
TETT I TOPPEN: Trend Micro vant prisen for beste beskyttelse med svært knapp margin. Vis mer


Denne uka presenterte AV-test resultatene for 2014. Prisen for beste beskyttelse gikk til Trend Micro, med nesten 100 prosent score på alle seks testene. I følge AV-test scorer programmet også meget godt i forhold til ytelse og brukervennlighet.

Veldig tett bak følger Bitdefender, F-secure, Avira, Kaspersky og Symantec Norton i denne kategorien.

Merk at Microsofts innebygde funksjon, Microsoft Defender, ikke passerte alle testene og var dermed ikke kvalifisert til kåringen.

Kaspersky kapret prisen i ytelseskategorien, der AV-test ikke kunne registrere at beskyttelsesprogrammet hadde noe negativ innvirkning på testmaskinens daglige ytelse.

Avira fikk prisen for beste brukervennlighet, blant annet fordi den var svært god i forhold til falske positive, altså der antivirusprogrammet gir advarsler når det ikke burde.

På Android var det to sikkerhetsprogrammer som delte førsteplassen – Qihoo 360 antivirus og Cheetah mobile clean master.

Hva med reparasjon?

Én ting er hvor godt et sikkerhetsprogram beskytter maskinen i det daglige, men hva om maskinen allerede er infisert med skadevare? Her har den tyske testlaben testet programmene mot 55 ulike typer skadevare.

Her er det Kaspersky virus removal tool og Malwarebytes anti-malware free som får utmerkelser. Sistnevnte klarte faktisk å fjerne alle trusler og oppnådde derfor 100 prosent score.

Mer om testen og utmerkelsene finner du hos av-test, som også har gitt utmerkelser i bedriftskategorien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer