De beste antivirusprogrammene for Mac

Fem av ti løsninger oppdaget alle trusler i tysk test.

BLANT DE BESTE: Avasts antivirusløsning for Mac er gratis og var blant de beste i en tysk test. Foto: AVAST
BLANT DE BESTE: Avasts antivirusløsning for Mac er gratis og var blant de beste i en tysk test. Foto: AVAST Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange Mac-brukere lever i troen om at skadevare og andre uhumskheter bare finnes på Windows-maskiner, men de siste årene har den slags også blomstret opp på OS X.

Det tyske, uavhengige sikkerhetsinstituttet AV-test har testet ti sikkerhetsløsninger for Mac, og hele fem av dem kom prikkfritt igjennom testen og avslørte alle de 160 truslene som systemene ble utsatt for.

To av de fem er dessuten gratis.

(Tidligere i år testet de også antivirusprogrammer for Windows)

Bare én scorer svakt

Løsningen ClamXav var den som kom desidert dårligst ut av testen, med en oppdagelsesrate på snaue 40 prosent.

De fem som fikk full pott er Avast Mac Security (gratis), Avira Free Antivirus (gratis), Bitdefender Antivirus for Mac, Kaspersky Internet Security og Symantec Norton Security, men flere andre fulgte tett bak.

Og med unntak av ett program (Webroot) var det ingen som gav såkalte «falske positive», der man får advarsler på filer som ikke er skadelige.

LES OGSÅ: 13 passordsynder du bør unngå

Hva med belastningen?

BELASTNING: Mens noen av sikkerhetsprogrammene knapt belaster systemet, er det enkelte som beslaglegger flere ressurser på maskinen. Foto: AV-TEST
BELASTNING: Mens noen av sikkerhetsprogrammene knapt belaster systemet, er det enkelte som beslaglegger flere ressurser på maskinen. Foto: AV-TEST Vis mer


AV-test sjekket også hvor mye ressursbruk de ulike pakkene legger beslag på. Dette gjorde de ved først å kopiere over 25GB med filer og ta tiden – uten sikkerhetspakker installert.

Den «rene» Macen gjorde dette på 66,1 sekunder. Med sikkerhetsprogrammer aktivert, varierer det fra 66,2 sekunder (Symantec) til 97,9 sekunder (Intego). Den raskeste av de to gratisvariantene var Avast, som klokket inn på 72,7 sekunder.

Du kan lese mer om testen og se testresultatene på av-test.org.

Instituttet bemerker også at man bør laste ned programmene fra produsentenes nettsider snarere enn i Mac App Store, siden de som er tilgjengelige i Apples app-butikk har redusert funksjonalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer