De beste billig-PCene november 2008

Sju PC-pakker til 6000 kroner, med plusser og minuser - og naturligvis også vår favoritt.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides PC-oversikter regnes som noe av det mest prisdrivende på PC-fronten i det norske markedet.

Budsjett-PC-er

I begynnelsen av november bad vi nok en gang noen av de største og mest anerkjente nettbutikkene å skreddersy PC-pakker for DinSide Datas lesere. Kravene var denne gangen ganske enkle:

  • PC-en skal inkludere skjerm, tastatur og mus
  • Den skal koste rundt 6000 kroner
  • Den skal kunne brukes med det samme kjøperen skrur den på, dvs operativsystem (minimum) skal være inkludert i prisen.

Store forskjeller

PC-pakkene vi fikk presentert denne gangen spriker ganske mye, fra svært enkle og minimalistiske PC-er der fokus først og fremst er plass, til større bokser med langt større utstyrsnivå. En viktig del av vår jobb blir derfor å peke på hvem hver enkelt vil passe for, naturligvis i tillegg til å kåre vår egen favoritt.

En faktor som har spilt ulikt inn hos de forskjellige, er frykten for stigende dollarkurs. Finansuroen har ført til at denne allerede har steget mye i forhold til september-oversikten, og siden mye av handelen av datautstyr skjer i dollar vil den påvirke forhandlernes fortjeneste direkte. Det er vårt inntrykk at enkelte forhandlere av den grunn har vært noe mer forsiktige denne gangen enn i september.

Vi gjør videre oppmerksom på at Billig-PC-oversikten ikke er en fysisk test. Vår vurdering gjøres utelukkende på bakgrunn av vår kunnskap om maskinvaren gjennom egne tester og eksterne kilder. Relevante tester er lenket til i omtalene.

Les også: Sammenlign prosessor-ytelse

Netshop: Netshop DinSide November

En fin Intel-basert maskin med massevis av minne og ny teknologi på innsiden. Hovedkortet har integrert grafikkort, og selv om det ikke kan måle seg helt med de raskeste dedikerte grafikkortene i denne oversikten, byr det blant annet på problemfri avspilling av de fleste HD-videoformatene.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: Intel Pentium Dual Core E5200-prosessor, 4 GB minne, 500 GB harddisk, 20x DVD-brenner, Nvidia GeForce 9300-grafikk, 22" LCD-skjerm fra ViewSonic, Windows Vista Home Basic, mer...

Leverandør: Netshop.


Multicom: Multicom 420 Value

Multicom-maskinen har kun halvparten så mye minne, men for øvrig er det veldig mye bra her. Du får for eksempel en harddisk på hele 1000 GB, en av de beste prosessorene, Premium-utgaven av Vista og dedikert grafikkort med brukbar spillytelse. Kabinettet er enkelt, kompakt og billig, med en stillegående strømforsyning.

Manglet ikke mye på å gå helt til topps denne gangen!

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: Intel Core 2 Duo E7300-prosessor, 2 GB minne, 1 TB harddisk, 20x DVD-brenner, Nvidia GeForce 9500GT-grafikk, 22" LCD-skjerm fra Belinea, Windows Vista Home Premium, mer....


Leverandør: Multicom.

Komplett.no: DinSide-PC nov 2008

I likhet med Netshop-PCen har denne PCen integrert grafikk, og også denne er av de raskeste på markedet. For øvrig mange likhetstrekk, men du må klare deg med enklere prosessor og halvparten så mye minne i forhold til flere andre, om du går for Komplett sin PC.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: AMD Athlon 64 X2 5000+ prosessor, 2 GB minne, 500 GB harddisk, DVD-brenner, AMD Radeon HD3200 grafikk, 22" LCD-skjerm fra Videoseven, Windows Vista Home Premium, mer....


Leverandør: Komplett.

Datakjeden: Entry Gamer 8450

Datakjeden har for vane å skvise marginene i DinSides PC-oversikt, og byr også denne gangen på relativt mye kraft for pengene. Her får du blant annet et av oversiktens raskeste grafikkort (her er en bra test av det) og prosessor med tre kjerner. Du må imidlertid klare deg med mindre minne enn hos aller best utstyrte.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: Amd Phenom 8450 Triple-Core prosessor, 2 GB minne, 500 GB harddisk, 20x DVD-brenner, AMD Radeon HD4670 grafikk, 22" LCD-skjerm fra BenQ, Windows Vista Home Premium, mer....


Leverandør: Datakjeden.

PCUtstyr.no: DinSide-PC november 2008

En av de virkelig gamle traverne i DinSides PC-oversikt byr denne gangen på en fin maskin med hele 4 GB minne og en av de beste prosessorene. For å utnytte alt minnet, har PCUtstyr.no utstyrt PCen med 64-bits versjonen av Windows Vista. Så foruten en litt liten harddisk og begrenset grafikkytelse i spill, er det lite å sette fingeren på denne gangen.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: Intel Core 2 Duo E7300 prosessor, 4 GB minne, 250 GB harddisk, 20x DVD-brenner, Nvidia GeForce 7150 grafikk, 22" LCD-skjerm fra BenQ, Windows Vista Home Premium 64-bit, mer...


Leverandør: PCutstyr.no.

MPX: HP Pavilion a6655

Går denne gangen til MPX og HP Pavilion A6655
Går denne gangen til MPX og HP Pavilion A6655 Vis mer


MPX har som eneste leverandør, med unntak av PS.no, satset på en PC de ikke har satt sammen selv. Og det behøver ikke å bety at du må klare deg med en enklere maskin, noe MPX-tilbudet er et godt eksempel på.

Den svært kompakte maskinen er nemlig utstyrt med en av oversiktens kraftigste prosessorer med tre kjerner, et dedikert grafikkort som kan gi brukbar ytelse i spill, 4 GB minne og 64-bits Vista-utgave som drar nytte av det hele. For øvrig får du også både trådløst nettverk og en fyldig programpakke, noe som setter prikken over i'en.

PCen fra MPX får dermed vårt "Beste PC-tilbud"-stempel for november 2008.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: AMD Phenom 8600-prosessor, 4 GB minne, 500 GB hardisk, 20x DVD-brenner, Nvidia GeForce 9500GS-grafikk, 22" LCD-skjerm fra HP, Windows Vista Home Premium 64 bit, mer...

Pris (inkludert skjerm): 5990,-


Leverandør: MPX.

PS.no: Tundra PC DS1108 - En PC på siden

Dette er en PC helt på siden av de andre. Det er en Asus EEE BOX 202, en minimalistisk PC som både ser bra ut, og som kan henges på baksiden av skjermen! Så er det først og fremst plassbesparelse, stil og lav støy som er dine mantra, er dette noe du absolutt bør vurdere. Er du imidlertid opptatt av ytelse, utstyr og oppgraderingsmuligheter, er dette skivebom. Du finner vår test av Asus EEE Box her.

De beste billig-PCene november 2008


Sentrale spesifikasjoner: Intel Atom N270 prosessor, 1 GB minne, 160 GB harddisk, Intel GMA 950-grafikk, trådløst nettverk, 22" LCD-skjerm fra Asus, Windows XP Home, mer....


Leverandør: PS.no.

Tilbake til PC-oversiktens hovedside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer