De beste billig-PCene november 2008

Sju PC-pakker til 6000 kroner, med plusser og minuser - og naturligvis også vår favoritt.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides PC-oversikter regnes som noe av det mest prisdrivende på PC-fronten i det norske markedet.

Budsjett-PC-er

I begynnelsen av november bad vi nok en gang noen av de største og mest anerkjente nettbutikkene å skreddersy PC-pakker for DinSide Datas lesere. Kravene var denne gangen ganske enkle:

  • PC-en skal inkludere skjerm, tastatur og mus
  • Den skal koste rundt 6000 kroner
  • Den skal kunne brukes med det samme kjøperen skrur den på, dvs operativsystem (minimum) skal være inkludert i prisen.

Store forskjeller

PC-pakkene vi fikk presentert denne gangen spriker ganske mye, fra svært enkle og minimalistiske PC-er der fokus først og fremst er plass, til større bokser med langt større utstyrsnivå. En viktig del av vår jobb blir derfor å peke på hvem hver enkelt vil passe for, naturligvis i tillegg til å kåre vår egen favoritt.

En faktor som har spilt ulikt inn hos de forskjellige, er frykten for stigende dollarkurs. Finansuroen har ført til at denne allerede har steget mye i forhold til september-oversikten, og siden mye av handelen av datautstyr skjer i dollar vil den påvirke forhandlernes fortjeneste direkte. Det er vårt inntrykk at enkelte forhandlere av den grunn har vært noe mer forsiktige denne gangen enn i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer